Αποκαλυπτικά στοιχεία για τους δράστες της αποτυχημένης ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (δείτε εδώ) σε πρατήριο υγρών καυσίμων προέκυψαν κατά τη διάρκεια της προανάκρισης που διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ το ίδιο αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες απο  κάμερα κλειστού κυκλώματος που δείχνουν καρέ – καρέ την ένοπλη επίθεση των δύο δραστών σε βάρος του πατέρα της ιδιοκτήτριας του βενζινάδικου επί της Λ. Μουρνιών.

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΑ τηλεόραση

Όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της προανάκρισης ο ένας εκ των δύο ατόμων που \”μπούκαραν\” στο βενζινάδικο, ο 24χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας είναι παλιός γνώριμος των αστυνομικών αρχών καθώς είχε δραπετεύσει από τις φυλακές της Πάτρας.

Ο 24χρονος ο οποίος φυσικά είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία ταυτότητος, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών και έξι μηνών για εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Ο έτερος συνεργός στην απόπειρα ληστείας, Ο 33χρονος φιλοξενούσε τον νεαρό δραπέτη και για το λόγο αυτό επιβαρύνεται με την κατηγορία για υπόθαλψη εγκληματία

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίκυκλη μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν για τη ληστεία είχε αφαιρεθεί το βράδυ της 23/24.01.2013 από περιοχή των Χανίων.

Το χρονικό της επίθεσης

Οι δράστες, φορώντας κουκούλες και γάντια και κρατώντας μια Ρωσική καραμπίνα Saiga (τύπου Καλάσνικοφ), απείλησαν τον ηλικιωμένο πατέρα της ιδιοκτήτριας του βενζινάδικου ζητώντας του τα χρήματα. Αυτός αντιστάθηκε και μάλιστα έπιασε το όπλο απο την κάνη.

Τότε, αυτός που το κρατούσε τον χτύπησε στο πρόσωπο και τον έρριξε κάτω, ενώ ο συνεργός του βάζοντας στο λαιμό του ηλικιωμένου ένα μαχαίρι, τον ανάγκασε να του δώσει 400 ευρώ που είχε στην τσέπη του.

Στην συνέχεια και οι δύο επιβιβάστηκαν στην μοτοσικλέτα και εξαφανίστηκαν.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρχές με μοτοσικλέτες της Ομάδας ΔΙΑΣ, με εξονυχιστικές έρευνες γύρω από τα super market LIDL, Μαρινόπουλος και στην ευρύτερη περιοχή.

Κάποια στιγμή μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν ένα ύποπτο αυτοκίνητο, το οποίο δεν σταμάτησε και ξεκίνησε άγρια καταδίωξη. Οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να μπλοκάρουν το αυτοκίνητο – στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα – στην οδό Αγίας Μαρίνας και μέσα σε αυτό βρήκαν το όπλο, τις κουκούλες και τα χρήματα της ληστείας.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο όχημα τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ένα κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα) διαμετρήματος 12 cal,
• Μία γεμιστήρα με πέντε (5) πλήρη φυσίγγια,
• Το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων (400) ευρώ,
• Ένα (1) μαχαίρι,
• Δύο (2) κουκούλες,
• Δύο (2) ζευγάρια γάντια και ρούχα τα οποία όπως προέκυψε στη συνέχεια έφεραν οι δράστες κατά την διάρκεια της ληστείας

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων προέκυψε ότι ο 33χρονος μαζί με τον 24χρονο, ήταν τα δύο (2) άτομα τα οποία διέπραξαν την ανωτέρω αξιόποινη πράξη και στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον 28χρονο συνεργό τους, που τους περίμενε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε συγκεκριμένο σημείο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων ενώ διερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook