Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκαν την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου στις 14.30μμ. το μεσημέρι, οι Αγρότες της Χρονιάς 2012 μετά την προσωπική επιθυμία που εξέφρασε ο κ. Κάρολος Παπούλιας να τους συναντήσει από κοντά.

Ο θεσμός τον οποίο ανέδειξε η συντακτική ομάδα της Agrenda ευαισθητοποίησε τον ίδιο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος υποδέχθηκε τους τρεις νέους αγρότες της χρονιάς που μας πέρασε.

Ο κ. Παπούλιας αρχικά συνεχάρη τους αγρότες για τις πρωτοβουλίες και την προσπάθεια που καταβάλλουν και τους προέτρεψε να συνεχίσουν έτσι. Μάλιστα τόνισε ότι από τον πρωτογενή τομέα θα ξεκινήσει η ανάπτυξη στην Ελλάδα για αυτό και θεωρεί πολύ σημαντικό να υπάρχουν πρόσωπα που μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση καθώς καταβάλουν προσπάθειες που ξεχωρίζουν.

Οι «Αγρότες της Χρονιάς 2012»: Νίκος Σπανίδης, Ανδρέας Καραφύλλης και Αντώνης Αρετουλάκης είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τα προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο και όπως ανέφεραν στο agronews, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον αφού κατάγεται και ο ίδιος από αγροτική οικογένεια, ενώ τους διαβεβαίωσε πως θα προσπαθήσει να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων τους.

Οι Αγρότες ανέφεραν στον πρόεδρο ότι η μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας καθιστά σε πολλές περιπτώσεις μη βιώσιμες της μονάδες. Στη συνέχεια αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από το ίδιο το κράτος όπως η καθυστερημένη επιστροφή ΦΠΑ, γραφειοκρατικά προβλήματα που δυσχεραίνουν τις εξαγωγές και μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές των επιδοτούμενων προγραμμάτων λέγοντας χαρακτηρίστηκα πως «αν δεν μπορεί το κράτος να μας βοηθήσει ας μην μπαίνει τουλάχιστον εμπόδιο».

Μέτα την συνάντηση με τον Πρόεδρο οι «Αγρότες» βρέθηκαν στα γραφεία του agronews για να γνωρίσουν από κοντά τη δημοσιογραφική ομάδα της εφημερίδας Agrenda και του agronews.

Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημανθεί ότι την τιμητική διάκριση του Αγρότη της Χρονιάς έχει καθιερώσει η εφημερίδα Agrenda, την τελευταία πενταετία, θέλοντας να αναδείξει με σαφήνεια και αντικειμενικότητα πρόσωπα και πρωτοβουλίες με σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής και στην βελτίωση των όρων ζωής στην ελληνική περιφέρεια.


agronews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook