Τελευταία ενημέρωση:21:10

Με μικροεπεισόδια ολοκληρώθηκε η παγκρήτια συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στο Ηράκλειο υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων  που βρίσκονταν σε επιφυλακή προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Στην πορεία που διοργανώθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταλήψεις ανα την Ελλάδα που ξεκίνησαν μετά την εκκένωση της Βίλλας Αμαλία στην Αθήνα, συμμετείχαν περίπου 300 άτομα.

Τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους συγκεντρωμένους είχαν ως βασικό "στόχο" την αστυνομία και τις επιχειρήσεις που διεξάγονται το τελευταίο διάστημα σε καταλήψεις, ενώ κυριάρχησαν και υβριστικά συνθήματα κατά των αστυνομικών με αφορμή το τραγικό περιστατικό με το ατύχημα που σημειώθηκε την Τετάρτη στην παραλιακή του Ηρακλείου κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα από τα Λιοντάρια και ολοκληρώθηκε στις 20:30 περίπου με τους συγκεντρωμένους να κυκλοφορούν "εξοπλισμένοι" με ξύλα και κουκούλες.

Η αστυνομία παρακολουθούσε διακριτικά την συγκέντρωση με δυνάμεις της να έχουν "μοιραστεί" σε διάφορα σημεία της πόλης περιφρουρώντας την κινητοποίηση.

Μικροένταση σημειώθηκε μια ώρα περίπου από την έναρξη της πορείας κατά τη διάρκεια της οποίας οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε ρίψη μπουκαλιών και αντικειμένων προς το μέρος των αστυνομικών.

Σε ανακοίνωση των αντιεξουσιαστών για τη συγκέντρωση αναφέρεται:

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ!

Να είμαστε απροσάρμοστοι: Να η μεγάλη αρετή μας. να μη βολεύομαστε, να΄μαστε ανυπόμονοι, σκληροί, γιομάτοι ανησυχία και πίστη, να θέμε το αδύνατο-σαν τους ερωτευμένους. Να ξέρουμε πως ότι λένε σήμερα δικαιοσύνη είναι οργανωμένη αδικία κι ότι λένε ηθική είναι η βολική ταπεινή συνεννόηση των άναντρων (Ν. Καζαντζάκης)

Οι καταλήψεις, οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, το αναρχικό κίνημα είναι κομμάτια των κοινωνικών αγώνων.

Η επίθεση εναντίον τους είναι μέρος τόσο της κρατικής καταστολής απέναντι στις εργατικές διεκδικήσεις, τις απεργίες και τις διαδηλώσεις, όσο και της οικονομικής επίθεσης στους μισθούς, τις συντάξεις και τη γενικότερη λεηλασία της κοινωνικής ζωής. Καλούμε όλες και όλους, όσους και όσες αγωνίζονται ενάντια στους γδάρτες της ζωής μας να κατέβουν στο δρόμο δίπλα μας.

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΠΟΡΕΙΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 6:00 Μ.Μ.
ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

παγκρήτια συνέλευση Αναρχικών/Αντιεξουσιαστών