Την απομάκρυνση του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέα Γεωργίου, λόγω της ποινικής δίωξης που έχει ασκηθεί σε βάρος του για παραποίηση δημοσιονομικών στοιχείων, ζήτησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων της Αρχής με ανακοίνωσή του.

Στην ανακοίνωση, ο Σύλλογος αναφέρει ότι με απόφαση του κ. Γεωργίου, καταργήθηκε το Συμβούλιο της Υπηρεσίας και υπονομεύτηκε η ανεξαρτησία της Αρχής ενώ κατηγορείται ότι με την μέθοδο που επέλεξε για τον καθορισμό του ελλείμματος, άνοιξε το δρόμο για περισσότερα βάρβαρα μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού.

Οι εργαζόμενοι επιτίθενται και κατά της Eurostat, από την οποία ζητούν να απαντήσει σχετικά με τον τρόπο που υπολογίζεται το χρέος των ΔΕΚΟ στα υπόλοιπα κράτη – μέλη της ευρωζώνης.

Καλούν παράλληλα την Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή να αναλογιστεί τις ευθύνες που έχει για τη δημοσιονομική κρίση στην ευρωζώνη σημειώνοντας την ανάγκη να ενισχυθεί η ανεξαρτησία της σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τα ισχυρά κράτη της ευρωζώνης.

Στην προειδοποίηση ότι η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ έχει τεθεί σε κίνδυνο \”από τις βολές που δέχεται αυτές τις μέρες\” προχώρησε στο μεταξύ με νέα παρέμβασή του ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook