Η Παγκρήτια ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ηρακλείου εξέδωσαν ανακοίνωση αναφορικά με το ατύχημα στην παραλιακή του Ηρακλείου που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό δύο νεαρών ατόμων.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στις οικογένειες των τραυματισθέντων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους μας τους οποίους και εμπιστευόμαστε.

Καλούμε οποιονδήποτε είδε ή αντιλήφθηκε κάτι να προσέλθει στις αρμόδιες αρχές συμβάλλοντας ώστε να ριχθεί άπλετο φως στην συγκεκριμένη υπόθεση και να μην αρκείται στις ραδιοφωνικές καταγγελίες και στις ανώνυμες αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Εκφράζουμε την άποψη ότι θα πρέπει να γίνει ενδελεχής δικαστική διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές για να εξακριβωθεί κάτω από ποιες συνθήκες συνέβη ο συγκεκριμένος τραυματισμός ούτως ώστε να προστατευτεί αφενός μεν το αγαθό της σωματικής υγείας και αφετέρου η τιμή και η υπόληψη των δύο συναδέλφων μας.

Από τη στιγμή που δεν έχει περαιωθεί πλήρως η προανάκριση (δεν υπάρχουν καταθέσεις των τραυματισθέντων – εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης – τοξικολογικές εκθέσεις – Ιατροδικαστικές εκθέσεις κ.λ.π) είναι παντελώς αδύνατο κάποιος να σχηματίσει δίκαιη και αντικειμενική κρίση.

Προτρέπουμε τους συναδέλφους μας της ομάδας ΔΙ.Α.Σ. να συνεχίσουν να επιτελούν το δύσκολο έργο τους, χωρίς να καμφθεί το ηθικό τους, συνεχίζοντας να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο αφού αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της εδραίωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και να είναι σίγουροι ότι το έργο τους έχει γίνει αποδεκτό από το σύνολο της κοινωνίας.