«Δεν έχουμε τη δυνατότητα να μειώσουμε κι άλλο, αν και θα το θέλαμε- τον ΦΠΑ στο 6,5% όσον αφορά στα γεωργικά εφόδια», τόνισε μιλώντας στη βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς και απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευαγγελίας Αμμανατίδου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να μειωθεί ο ΦΠΑ στο 6,5%, τονίζοντας ότι η απώλεια στα δημόσια έσοδα θα είναι μόλις 32 εκατ. ευρώ. Όμως ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δ. Κουσελάς δήλωσε ότι για δημοσιονομικούς λόγους "δεν έχουμε τη δυνατότητα" καθώς θα χρειαστεί και ειδική έγκριση από την Ε.Ε.

Ο κ. Κουσελάς είπε ότι η κυβέρνηση έδωσε στους αγρότες 150 εκατ. ευρώ αυξάνοντας την επιστροφή του ΦΠΑ από το 7% στο 11%. "Τα μέτρα σας είναι σταγόνα στον ωκεανό", απάντησε η κ. Αμμανατίδου υπενθυμίζοντας ότι και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει πει ότι θα προσπαθήσει να κατεβάσει το κόστος παραγωγής για τους αγρότες. 

"Δεν είναι δυνατόν το άροτρο να έχει ΦΠΑ 23%, όσο έχει και το ουίσκι", τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προειδοποίησε ότι οι αγρότες για να ανταπεξέλθουν στο κόστος παραγωγής, και καθώς δεν κλείνει η ψαλίδα χωράφι με ράφι, λόγω των μεσαζόντων, θα χρησιμοποιούν λιγότερα εφόδια με αποτέλεσμα να μειωθεί η αγροτική παραγωγή και να έχουμε περισσότερες εισαγωγές.