Η απόφαση για συγκρότηση ομάδας παραγωγών στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Βαρβάρας του Δήμου Γόρτυνας, ήταν η είδηση που προέκυψε κατά τη διάρκεια της ημερίδα με θέμα, τις εναλλακτικές μορφές καλλιέργειας. που έλαβε χώρα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του πρώην δημαρχείου Αγίας Βαρβάρας, με διοργανωτή το Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίας Βαρβάρας «Το Κέντρο της Κρήτης». Στην ημερίδα, που τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Γόρτυνας, κεντρικός ομιλητής ήταν ο γεωπόνος του Δήμου Γόρτυνας, Νεκτάριος Μπομποδάκης συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο και υπεύθυνο για τα θέματα αγροτικής ανάπτυξης, Αντώνη Πρινιανάκη.

Στην ομιλία του ο κ. Μπομποδάκης, παρουσίασε πέντε προτάσεις για εναλλακτικές μορφές καλλιέργειας που θα μπορούσαν να λάβουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην παραγωγική καλλιέργεια του κερασιού και των βολβών. Ο ομιλητής που ήταν καλά προετοιμασμένος, εντυπωσίασε το κοινό με τις προτάσεις του και τα επιχειρήματα υποστήριξης κάθε πρότασης του.

Οι περίπου πενήντα παρευρισκόμενοι, που ανάμεσα τους, αξίζει να σημειωθεί ότι, βρίσκονταν και πολλοί νέοι, έφυγαν εμπλουτισμένοι με αρκετές νέες ιδέες. Θετικό αποτέλεσμα της ημερίδας, με μακροπρόθεσμο κέρδος, ήταν το ενδιαφέρον δέκα περίπου παρευρισκομένων, να συμμετέχουν σε μια ομάδα παραγωγών που υπό τις συμβουλές και τις προτάσεις του γεωπόνου κ. Μπομποδάκη, θα προχωρήσει στην καλλιέργεια δένδρων (κερασιές).

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ανέλαβε να προγραμματίσει την επόμενη συνάντηση παραγωγών – γεωπόνου, ενώ ο Δήμος δια του αντιδημάρχου, δεσμεύτηκε να βρίσκεται δίπλα σε αυτή την πρωτοβουλία και να βοηθήσει με όποιο μέσω μπορεί.

Άξιο αναφοράς είναι ότι δόθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα θέματα αγροτικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, μετά την πραγματοποίηση της λαχανοσαλάτας των 2,5 χιλιομέτρων (υποψήφια για την εισαγωγή της στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες) στις 11 Νοεμβρίου 2012.

Παρών στην ημερίδα ήταν επίσης ο αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Αγίας Βαρβάρας κ. Δρετάκης Εμμανουήλ, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αγίας Βαρβάρας κ. Σχοιναράκης Κωνσταντίνος και φυσικά το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook