Αδιαθεσία ένιωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι το μεσημέρι της Παρασκευής κατά τη διάρκεια παρουσίασης των υποψηφίων του Λαού της Ελευθερίας για τις εκλογές του 2013.

Ο Καβαλιέρε ζήτησε να καθίσει γιατί δεν αισθανόταν καλά, εγκατέλειψε τη σκηνή και ζήτησε ένα ποτήρι νερό, το οποίο τελικά του έφερε ο προτεζέ του Αντζελίνο Αλφάνο.

«Όχι, όλα καλά», είπε ο Μπερλουσκόνι προσπαθώντας να καθησυχάσει τους δημοσιογράφους που τον ρωτούσαν πως αισθάνεται.

Λιποθυμικό επεισόδιο είχε υποστεί και το 2006 κατά τη διάρκεια παθιασμένης ομιλίας του εναντίον του κεντροαριστερού Ρομάνο Πρόντι, ενώπιον υποστηρικτών του.

Τότε είχε καταρρεύσει μπροστά στο πόντιουμ όπου μιλούσε, ενώ είχαν σπεύσει οι συνεργάτες του να τον κρατήσουν όρθιο και να τον μεταφέρουν εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου του διαγνώστηκε ελαφρύ πρόβλημα με την καρδιά του που προκλήθηκε από συγκίνηση ή από κόπωση.

Λίγη ώρα αργότερα το γραφείο Τύπου του Palazzo Grazioli απέστειλε σημείωμα που έγραφε πως «ο πρόεδρος Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι καλά. Απλά κάθισε, έπειτα από μια μακρά και απαιτητική ομιλία, για την οποία στεκόταν όρθιος για μιάμιση ώρα. Δεν είχε καμία ζαλάδα, τίποτα, τίποτα».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook