Δεν υπάρχει κανένα θέμα απόρρητων εγγράφων του ΥΕΘΑ στο προσωπικό αρχείο του Ευάγγελου Βενιζέλου, διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα.

Στην απάντησή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο για μία «ίσως υπερβολική» έκφραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής (σ.σ. : ότι διατηρεί άτυπα ψηφιακά αντίγραφα εγγράφων από τη θητεία του στο Υπουργείο Άμυνας), η οποία όμως, όπως υπογράμμισε, «δεν αφορούσε σε καμία περίπτωση απόρρητα διαβαθμισμένα έγγραφα για την άμυνα της χώρας».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επικαλέστηκε συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά τη συγκεκριμένη δήλωσή του καθώς και έρευνα που έγινε με πρωτοβουλία του, προκειμένου να διαβεβαιώσει ότι τα έγγραφα αυτά δεν είναι σε καμία περίπτωση απόρρητα.

«Φρόντισα να επικοινωνήσω με τον κ. Βενιζέλο. Από τα όσα μου είπε, αλλά και από αυτά που αντελήφθην από τα πρακτικά της συζήτησης και από την οφειλόμενη έρευνα, έχω οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα» ανέφερε και ζήτησε να σταματήσει «όλος αυτός ο θόρυβος» και «να μη μεταφέρουμε στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων κομματικές συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, διότι είναι ένας χώρος που ανήκει στο έθνος και στην ολότητα των Ελλήνων και των Ελληνίδων».

zougla.gr/Φίλιππος Καραμέτος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook