«Κανένας ανασφάλιστος σε όλη την Ελλάδα να μη μείνει χωρίς φάρμακο» ήταν το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος βρέθηκε το Σάββατο στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, το οποίο δημιουργήθηκε πριν από ένα χρόνο από τον ΙΣΑ και τη Φιλανθρωπική Οργάνωση «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ο απολογισμός έργου, παρουσιάστηκαν οι στόχοι για τη νέα χρονιά και ο κ. Ιερώνυμος έκοψε την πίτα του Ιατρείου.

«Εσείς οι γιατροί γίνεστε πρότυπα με τις πράξεις σας σε μια εποχή που οι άνθρωποι έχουν κουραστεί -μέσα από εσάς μαθαίνει ό κόσμος να βοηθά» είπε ο κ. Ιερώνυμος, για να συνεχίσει:

«Ήρθε η ώρα της δημιουργίας δικτύου κατ' οίκον νοσηλείας από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για όσους τη χρειάζονται αλλά δεν μπορούν να την έχουν».

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, Γιώργο Πατούλη, και τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής», Κωνσταντίνο Δήμτσα λέγοντας:

«Σας ευχαριστώ για το παράδειγμα που δίνετε σε ανθρώπους που ακούν, μαθαίνουν και βοηθούν και αυτοί με τον δικό τους τρόπο. Άκουσα για το πρόγραμμα του 2013 και σας παρακαλώ να βοηθήσετε όπου υπάρχει ανάγκη και τα σύνορα αλλά και εδώ η Αθήνα έχει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα.

» Κανένας ανασφάλιστος σε όλη την Ελλάδα να μη μείνει χωρίς φάρμακο. Είναι εξαιρετική η πρόταση για τη δημιουργία, από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, δικτύου κατ οίκον νοσηλείας για όσους τη χρειάζονται αλλά δεν μπορούν να την έχουν.»

Απολογισμός έργου

Ο κ. Δήμτσας έκανε απολογισμό έργου του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, υπογραμμίζοντας ότι έχουν πραγματοποιηθεί 16.800 ιατρικές επισκέψεις, συμμετείχαν στην προσπάθεια 267 εθελοντές ιατροί και πραγματοποιήθηκαν 3.000 εργαστηριακές εξετάσεις.

Παράλληλα, 500 ασθενείς λαμβάνουν κάθε εβδομάδα την φαρμακευτική αγωγή τους από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου.

Επίσης, αναφέρθηκε στην εκστρατεία παιδικού εμβολισμού, εμβολιάζοντας 2.800 ανασφάλιστα παιδιά στην Αττική και στα ακριτικά νησιά, αλλά και στα οκτώ οδοιπορικά υγείας σε 21 ακριτικές περιοχές της Ελλάδος ενισχύοντας Ιερές Μητροπόλεις, δήμους, αγροτικά ιατρεία, περιφερειακά νοσοκομεία και ιδρύματα.

Τέλος, υπογράμμισε ότι έχουν δημιουργηθεί παραρτήματα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής από το νοτιανατολικότερο άκρο της Ευρώπης το Καστελόριζο μέχρι τον βόρειο Έβρο.

 

in.gr