Βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Κυριακή και τη Δευτέρα, όπως είπε στο Flashnews.gr ο μετεωρολόγος και διευθυντής στην ΕΜΥ κ. Μανόλης Λέκκας.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή αναμένεται βελτιωμένος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της Κρήτης, με εξαίρεση τις δυτικές περιοχές, και ιδιαίτερα δυτικά των Χανίων όπου προβλέπεται βροχόπτωση.

Αργότερα όμως οι βροχοπτώσεις θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές της Κρήτης κυρίως στα νότια, με ήπια όμως ένταση των φαινομένων.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα των προηγούμενων ημερών με την ελάχιστη να ξεκινάει από τους 9 βαθμούς Κελσίου και την μέγιστη να φθάνει στους 14-15 βαθμούς.

Για τη Δευτέρα αναμένεται οτι σταδιακά το βόρειο ρεύμα θα αρχίσει να επηρεάζει και την περιοχή της Κρήτης αρχικά από τα βορειοδυτικά και αργότερα βόρεια με αποτέλεσμα να σημειωθούν βροχοπτώσεις στα βόρεια του νησιού με ένταση των φαινομένων στα δυτικά.

Χιονοπτώσεις προβλέπεται οτι θα σημειωθούν σε περιοχές με υψόμετρο τα 1000 με 1200 μέτρα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περεταίρω πτώση από τη Δευτέρα και θα κυμανθεί από τους 8 μέχρι τους 12-13 βαθμούς Κελσίου.

Από την Τρίτη αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων ενώ προβλέπονται λίγες νεφώσεις με βελτίωση των καιρικών φαινομένων, και χαμηλές θερμοκρασίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook