Τη βεβαιότητα ότι το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης δίνει την ευκαιρία στην Ελλάδα να ανακάμψει, εκφράζει ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην τρόικα Πολ Τόμσεν, υπογραμμίζει ότι «η πολιτική σταθερότητα είναι στοιχείο ουσιαστικής σημασίας για την ανάκαμψη», ενώ παράλληλα ομολογεί ότι η τρόικα δεν μπορεί να κάνει σωστές προβλέψεις για τα πάντα.

Ο Πολ Τόμσεν, σε συνέντευξή του στο «Βήμα», αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για νέο κούρεμα του χρέους, παραπέμποντας στη δέσμευση των Ευρωπαίων για «πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους εφόσον η Ελλάδα εφαρμόσει πλήρως το οικονομικό της πρόγραμμα».

Επισημαίνει την ανάγκη επιτάχυνσης των ιδιωτικοποιήσεων, έναν τομέα, όπως λέει, «όπου τα αποτελέσματα έχουν υστερήσει κατά πολύ σε σχέση με τις προγραμματικές δεσμεύσεις». Προσθέτει δε ότι «αν συνεχιστούν οι καθυστερήσεις ως τα μέσα της χρονιάς» θα προταθεί στην κυβέρνηση «να απευθυνθεί σε εμπειρογνώμονες διεθνών αγορών, που μπορούν να μεγιστοποιήσουν το όφελος για όλους τους Έλληνες».

Αναφερόμενος στα τελευταία τρομοκρατικά περιστατικά στην Ελλάδα, ο κ. Τόμσεν εκφράζει ανησυχία για τα «πρόσφατα περιστατικά αναταραχής», συγχέοντας την τρομοκρατία με τις κοινωνικές αντιδράσεις.

kathimerini.gr από ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook