Τουλάχιστον 357 εμπλέκονται σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές σε δίκτυο κατασκοπείας που είχε αναπτυχθεί με «θύματα» ροζ εκβιασμών τουλάχιστον 831 ανώτατα και ανώτερα στελέχη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι έρευνες είχαν ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούνιο και ήδη 93 άτομα εκ των οποίων 55 αξιωματικοί εν ενεργεία έχουν τεθεί υπό κράτηση ενόψει της δίκης που θα ξεκινήσει τον Μάρτιο.

Στη δικογραφία των 1.900 σελίδων που ήδη βρίσκεται στο Ανώτατο Δικαστήριο της Σμύρνης καταγράφεται η δράση της συγκεκριμένης ομάδας που χρησιμοποιούσε αλλοδαπές ιερόδουλες προκειμένου να αποσπά σημαντικά απόρρητα έγγραφα και μυστικά του τουρκικού κράτους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όπως αναφέρει το newsbomb.gr, η ομάδα είχε ως στόχο να βλάψει τις Ενοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας, την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MİT και την τουρκική κυβέρνηση.

Το δίκτυο έστελνε τις ιερόδουλες σε υψηλόβαθμους αξιωματικούς του στρατού και αφού βιντεοσκοπούσε τις σεξουαλικές τους περιπτύξεις, τους εκβίαζε και έτσι αποσπούσε απόρρητες πληροφορίες. Στη συνέχεια, οι εγκέφαλοι της σπείρας πουλούσαν τις πληροφορίες σε ξένες χώρες.

Ανάμεσα στις χώρες αυτές φέρεται να είναι και η Ελλάδα. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι το δίκτυο πούλησε τουρκικά σχέδια στρατιωτικών επιχειρήσεων σε περίπτωση πολέμου, στις ελληνικές αρχές. Ένα από τα σχέδια αυτά αφορούσε το πώς θα ξεπερνούσαν οι Τούρκοι στρατιώτες το ναρκοπέδιο στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook