Ανοιχτή επιστολή απέστειλε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αποκορώνου κ. Χ. Κουκιαδάκης προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο και αποδέχτη επίσης τον Αναπληρωτή Υπουργό Κ. Σταύρο Καλαφάτη, σχετικά με το θέμα της απένταξης του βιολογικού Γεωργιούπολης

Το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,

Η παρούσα επιστολή σκοπό έχει την ενημέρωση σας αναφορικά με τα προβλήματα και τον κοινωνικό αντίκτυπο που δημιουργήθηκαν στην κοινωνία του Αποκόρωνα Χανίων με την δημοσίευση της απένταξης του ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗΣ από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Το προαναφερθέν έργο αποτελεί έργο πνοής για την τοπική κοινωνία αλλά και για τον Νομό Χανίων επίσης. Η υλοποίηση του θα αναβάθμιζε την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Αποκόρωνα, θα συνέβαλε δραστικά στην μείωση μόλυνσης του υδάτινου ορίζοντα της περιοχής, και θα βοηθούσε στην επίλυση των βιοτικών προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο επιχειρηματικών ομάδων της ευρύτερης περιοχής ( αλιέων – καταστηματαρχών κ.α ), μιας και θα δημιουργούνταν οι ιδανικές συνθήκες στο φυσικό και όχι μόνο περιβάλλον για ποιοτικότερη αναβάθμιση του συντελεστής της βιοτικής και επαγγελματικής ζωής του τόπου.

Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ του ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην προβολή και προώθηση της περιοχής μας, στην τουριστική ανάπτυξη και στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων που κατοικούν η επισκέπτονται την περιοχή αφού στερεί την δυνατότητα της επιπλέον προστασίας των υδάτων του Αποκόρωνα, και διατηρεί προβλήματα που άπτονται της υγιεινής, της περιβαλλοντικής προστασίας και εν γενεί της συνολικής εικόνας την οποία σχηματίζει ο κάτοικος η ο επισκέπτης του Νομού.

Κάτοικοι, κοινωνικές ομάδες και φορείς, έχουν ήδη εκφράσει την απογοήτευση τους, την θλίψη και την δυσφορία τους για ενέργειες, παραλείψεις και αστοχίες οι οποίες συντέλεσαν στην ΑΠΕΝΤΑΞΗ του ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ, ενώ ταυτόχρονα θίγουν άμεσα και επηρεάζουν πρωτίστως την ποιότητα ζωής των.

Σας καλούμε να επιληφτείτε του θέματος προσωπικώς με ζέση και ευαισθησία.

Σας παρακαλούμε να ενεργήσετε άμεσα ώστε να επιτευχθεί η επανένταξη του ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η κοινωνία του Αποκόρωνα περιμένει την ανταπόκρισή σας και την ουσιαστική συμμετοχή σας για την ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗΣ στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ με Πράξεις μεστές και στοχευόμενες ενέργειες οι οποίες θα εφαρμοσθούν άμεσα, έτσι ώστε να υπάρξουν Αποτελέσματα θετικά και όχι Ευχολογίες.

Με Εκτίμηση
Χαράλαμπος Κουκιανάκης
Επικεφαλής

(φωτο αρχείου)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook