Συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις μέχρι νωρίς το πρωί σήμερα σε αρκετές πόλεις της Αιγύπτου, μετά τις βιαιότητες που ξέσπασαν χθες στο Πορτ Σάιντ και στοίχισαν τη ζωή σε 32 ανθρώπους, ύστερα από την καταδίκη σε θάνατο 21 κατηγορούμενων στη δίκη για την ποδοσφαιρική τραγωδία την περασμένη χρονιά.

Τα προβλήματα στο Πορτ Σάιντ δημιουργήθηκαν μια ημέρα μετά τις συγκρούσεις αντικαθεστωτικών διαδηλωτών και αστυνομικών που προκάλεσαν το θάνατο εννιά ανθρώπων και τον τραυματισμό 530 σε όλη τη χώρα.

Στο Κάιρο τα επεισόδια συνεχίστηκαν μέχρι τα ξημερώματα στην πλατεία Ταχρίρ, όπου διαδηλωτές πετούσαν πέτρες σε αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν τη μεγάλη γέφυρα της 6ης Οκτωβρίου σε αυτοκινητόδρομο που συνδέει το ανατολικό με το δυτικό Κάιρο.

Όλες οι ξένες διπλωματικές αποστολές στην πλατεία Ταχρίρ και στους γύρω δρόμους παραμένουν κλειστές.

Στο Πορτ Σάιντ οι βιαιότητες συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας και σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της αστυνομίας 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι δύο αστυνομικοί.

Σήμερα θα κηδευτούν μερικά από τα θύματα το χθεσινών συγκρούσεων στην πόλη. Οι κηδείες θα γίνουν αμέσως μετά την μεσημεριανή προσευχή. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 24 από τους 31 νεκρούς έχουν αναγνωριστεί.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου να καταδικαστούν σε θάνατο 21 οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας Αλ-Μάσρι για τον θάνατο 74 ανθρώπων μετά τον αγώνα με την ομάδα του Καΐρου Αλ-Αχλί, την 1η Φεβρουαρίου 2012.

Συγκρούσεις σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας και στο Σουέζ, όπου χθες δέχτηκε επίθεση αστυνομικό τμήμα. Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη αυτή της Παρασκευή, \”Ημέρα της Επανάστασης\”, δεύτερη επέτειο της λαϊκής εξέγερσης που οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook