Στους δρόμους βγαίνουν τη Δευτέρα οι αγρότες της Θεσσαλίας που πρόσκεινται στο ΚΚΕ. Θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα.

Οι υπόλοιποι αγρότες, που συνεδρίασαν την Κυριακή στον Πλαταμώνα, ζήτησαν συνάντηση με τους κύριους Τσίπρα, Κουβέλη και Βενιζέλο. Η συνάντηση με τον κ. Κουβελη ορίστηκε για την Τρίτη.

Την ίδια ημέρα (Τρίτη 29 Ιανουαρίου) συνεδριάζουν στη Λιβαδειά οι αγρότες της Βοιωτίας, οι οποίοι σχεδιάζουν το κλείσιμο του κόμβου στο Κάστρο.

Επίσης, οι ροδακινοπαραγωγοι της Ημαθίας προχώρησαν και σήμερα σε συμβολικό αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Κουλούρας.

Τέλος, οι αγρότες της Δράμας παραμένουν με τα τρακτέρ τους σε τρία σημεία της εθνικής οδού Δράμας – Καβάλας, χωρίς όμως να διακόπτουν την κυκλοφορία.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Νομού Ημαθίας, Κώστας Λιλιόπουλος, η πανελλαδική κινητοποίηση εξαρτάται από τις συναντήσεις που θα έχουν οι αγρότες από τη Δευτέρα με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, καθώς και από συναντήσεις στα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Το αν θα φύγουν τα τρακτέρ από τους δρόμους, θα εξαρτηθεί από τις συναντήσεις που έχουν οριστεί με πολιτικούς αρχηγούς και υπουργούς. Αν δεν είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, κλείνουμε τους δρόμους επ΄ αόριστον. Θα είμαστε παντού, στις εθνικές οδούς, στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στα τελωνεία, στα βόρεια σύνορα. Είναι θέμα της κυβέρνησης κατά πόσο θα ικανοποιήσει τα αιτήματά μας. Εάν οι συναντήσεις αποβούν άκαρπες δεν θα περάσει κουνούπι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιλιόπουλος.

Τα κύρια αιτήματα των αγροτών, ανέφερε ο κ. Λιλιόπουλος, αφορούν το πετρέλαιο, το κόστος παραγωγής, τον ΦΠΑ και το φορολογικό, «που είναι ίσως και η μεγαλύτερη παγίδα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

skai.gr/in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook