Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε σήμερα να δράσει ενάντια σε κάθε δικτάτορα που ευθύνεται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος που διέπραξαν οι Ναζί κατά των Εβραίων.

Ο πρόεδρος Ομπάμα απέτισε φόρο τιμής σε ανακοινωσή του στη «μνήμη των έξι εκατομμυρίων Εβραίων και των εκατομμυρίων των άλλων αθώων θυμάτων που έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους πριν από περισσότερα από 60 χρόνια».

«Αυτοί που γνώρισαν τη φρίκη των βαγονιών μεταφοράς ζώων, των γκέτο και των στρατοπέδων συγκέντρωσης είδαν το χειρότερο πρόσωπο της ανθρωπότητας», τόνισε ο κ. Ομπάμα.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι αυτή η Ημέρα Μνήμης πρέπει επίσης να είναι και ημέρα «δράσης».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, στο πλευρό της διεθνούς κοινότητας, θα εμποδίσουν με αποφασιστικότητα το δρόμο του κάθε τυράννου ή δικτάτορα, ο οποίος διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και παραμένουν πιστές στην αρχή του να μην ξανασυμβεί ποτέ αυτό», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος, χωρίς να πει σε ποιον αναφερόταν.

Η ημερομηνία της 27ης Ιανουαρίου, ημέρα της απελευθέρωσης το 1945 από τον σοβιετικό στρατό του ναζιστικού στρατοπέδου εξόντωσης του Άουσβιτς στην κατεχόμενη εκείνη την εποχή Πολωνία, επιλέχθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη για να τιμηθεί η μνήμη του Ολοκαυτώματος σε όλον τον κόσμο.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook