Παρά το γεγονός ότι ο Εργοτέλης πήγε στην Μακεδονία με δύο σημαντικές απουσίες (Τζανακάκης, Γκαντιάγκα), όλοι όσοι αγωνίστηκαν στο παιχνίδι έδωσαν και την ψυχή τους με αποτέλεσμα η Κρητική ομάδα να πάρει μια σπουδαία νίκη. Με το τρίποντο στην Μακεδονία, ο Εργοτέλης είναι μόνος πρώτος στην βαθμολογία αποκτώντας και διαφορά τριών βαθμών από τους διώκτες του (Απόλλωνα Αθηνών, Νίκη Βόλου).

Ο Εργοτέλης έκανε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια και δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τους γηπεδούχους που είχαν μια κλασσική ευκαιρία σε ολόκληρο το 90λεπτο!

Ο Σίνισα Γκόγκιτς παρέταξε τον Εργοτέλη με το σύνηθες 4-3-3 και τους Ρέντζα, Ουέλιγκντον αντί των Τζανακάκη, Γκαντιάγκα. Από εκεί και πέρα, ο Αθανασίου ήταν κάτω από τα δοκάρια, στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Πίτσος με τους Σαρρή – Γιοβάνοβιτς να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Ουέλιγκντον, Ρομάνο, Μπουχαλάκης και στην επίθεση οι Λαμπίν, Χαντί και Ζαχόρα.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε δίχως φάσεις με τον Αθανασίου να είναι θεατής σε ολόκληρο το 45λεπτο. Ωστόσο, ο Εργοτέλης κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου όταν ο Λαμπίν εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μηνάς Πίτσος με κεφαλιά – ψαράκι έκανε το 0-1 πετυχαίνοντας το δεύτερο τέρμα του στην φετινή σαιζόν.

Στην συνέχεια του παιχνιδιού, ο Γκόγκιτς ενίσχυσε το κέντρο του περνώντας στο παιχνίδι τον Κοζορώνη αντί του Λαμπίν μεταφέροντας τον Ρομάνο στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Στο τελευταίο 10λεπτο, ο Εργοτέλης οπισθοχώρησε αδικαιολόγητα με τον Εθνικό Γαζώρου να πιέζει για την ισοφάριση. Ο Αθανασίου στο86’μπλόκαρε την κεφαλιά του Καπία ενώ η κεφαλιά του Κατσαβάκη έφυγε ψηλά άουτ.

Ο Εργοτέλης δεν “κλείδωσε” τη νίκη στο90’με το σουτ του Ουέλιγκντον να φεύγει μόλις άουτ και λίγα λεπτά αργότερα ο Σκουλάς σφύριξε την λήξη του αγώνα που έστειλε τον Εργοτέλη μόνο πρώτο!

Εθνικός: Βαλσαμάκης,Κοσμίδης,Κατσαβάκης, Καπίας,Νύρλας,Σαββίδης,Αλεξάντροβιτς, Γεωργιάδης,Μαχαιρούδης, Κωνσταντινίδης,Ντε Πάολα

Εργοτέλης: Αθανασίου, Σαρρής, Ρομάνο, Χαντί, Μπουχαλάκης, Γιοβάνοβιτς, Ζαχόρα, Πίτσος, Ρέντζας, Ουέλιγκντον, Λαμπίν

πηγή: athleticradio.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook