Την πρόθεσή τους να απεργήσουν τη Δευτέρα και την Τρίτη εκφράζουν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ, παρά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου να κηρύξει παράνομη την απεργία του Σαββατοκύριακου από την Ομοσπονδία Μεταφορών Ελλάδας.

Σύμφωνα με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων, η δικαστική απόφαση ελήφθη χωρίς την παρουσία τους, καθώς η κοινοποίηση έγινε αργά χθες τη νύχτα.

Απεργούν και τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι σε προαστιακό και ΟΣΕ.

Κανονικά κινούνται Μετρό, ηλεκτρικός και τραμ, αλλά οι συρμοί του Μετρό σταματούν στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας και δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια ως το Αεροδρόμιο, λόγω της απεργίας των εργαζόμενων στον ΟΣΕ.

Κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες και να λύσουν την απεργία. Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν οτι η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση θα πράξει το καθήκον της.

Η διοίκηση της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες καλεί τους εργαζόμενους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους και να επιστρέψουν στην εργασία τους. Διαμηνύει δε ότι είναι έτοιμη να συζητήσει με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για όλα τα ζητήματα εκτός από την εφαρμογή του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο.

Αντιδράσεις αντιπολίτευσης

«Η μνημονιακή συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ κατρακύλησε σήμερα ακόμα περισσότερο στον αυταρχικό κατήφορό της προχωρώντας, μετά την πολιτική επιστράτευση των απεργών των Μετρό, Τραμ και ΗΣΑΠ, και σε απαγόρευση μέσω δικαστικής προσφυγής και απόφασης και της απεργίας των εργαζομένων στα αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ» δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη Δικαστική απόφαση που κηρύσσει παράνομη την απεργία των εργαζόμενων στα αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ.

Ο κ. Στρατούλης σημειώνει ότι «η κυβέρνηση, μετά την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, προχωρά και στην κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος των εργαζομένων να διαμαρτύρονται, να αντιστέκονται και να απεργούν ενάντια σε αντεργατικές πολιτικές και για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους».

Τα προβλήματα των εργαζομένων λύνονται με διάλογο και όχι με επιτάξεις, δηλώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και καλούν τον υπουργό Μεταφορών, Κωστή Χατζηδάκη να προχωρήσει σε διάλογο με τους εργαζόμενους «αντί να προσφεύγει σε αντισυνταγματικές μεθόδους καταστολής των κινητοποιήσεων τους».

Η συγκυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί και να κλιμακώνει τον αυταρχισμό της. Κυριακάτικα βρήκε δικαστήριο να ανατρέψει προηγούμενη απόφαση που έκρινε την απεργία νόμιμη, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook