Σε μονάδα εγκαυμάτων στην Αθήνα διεκομίσθη αργά χθες το βράδυ η άτυχη 52χρονη γυναίκα η οποία υπέστη πολύ σοβαρά εγκαύματα 3ου βαθμού όταν προκλήθηκε ανάφλεξη σε φιάλη υγραερίου.

Η αεροδιακομιδή έγινε με αεροσκάφος του ΕΚΑΒ το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Χανίων στην 1:50 πμ και απογειώθηκε στις 2:35 πμ.

Υπενθυμίζεται πως το ατύχημα συνέβη στις 9:30 το βράδυ της Κυριακής 27/1 στο ισόγειο οικίας στην οδό (πεζόδρομος) Γαβαλάδων της παλιάς πόλης των Χανίων (κάθετη στον πεζόδρομο της Χατζημιχάλη Νταλιάνη).

Περίοικοι που άκουσαν έναν πολύ δυνατό θόρυβο, και είδαν φλόγες να βγαίνουν απο το σπίτι, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δύο οχήματα της οποίας έσπευσαν στο δρομάκι αυτό της παλιάς πόλης.

Παράλληλα οι περίοικοι κατάφεραν με αυτοθυσία να βγάλουν έξω απο το δωμάτιο την άτυχη τραυματισμένη γυναίκα.

Οι πυροσβέστες κατάσβεσαν γρήγορα της φλόγες, και έλεγξαν την διαρροή υγραερίου, ενώ στο σημείο μετέβη και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ οι διασώστες του οποίου μετέφεραν την γυναίκα στο Νοσοκομείο Χανίων.

Εκεί οι γιατροί, λόγω της σοβαρότητας των εγκαυμάτων που είχε υποστεί, έκριναν πως έπρεπε κατεπειγόντως να διακομισθεί σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων στην Αθήνα, κάτι που έγινε αργά την νύχτα απο το αεροδρόμιο "Γ.Δασκαλογιάννης".

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε όταν στην προσπάθεια της γυναίκας να ανάψει μια σόμπα υγραερίου - προφανώς λόγω διαρροής - προκλήθηκε ανάφλεξη με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη και η άτυχη γυναίκα να τυλιχτεί απο τις φλόγες.

Να σημειωθεί πως η προσέγγιση των πυροσβεστικών οχημάτων και του ασθενοφόρου, στην οδό Γαβαλάδων έγινε μετ'εμποδίων, καθώς κάποιοι ασυνείδητοι είχαν σταθμεύσει τα οχήματά τους στις "εισόδους" του πεζόδρομου της Χατζημιχάλη Νταλιάνη με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρή καθυστέρηση.

Flashnews.gr