Η διαπίστωση πως οι σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης δίνουν την ευκαιρία για να αναπτυχθεί η κοινωνική αλληλεγγύη, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά με την 8χρονη μαθήτρια από τα Χανιά, η οικογένεια της οποίας αδυνατούσε να της αγοράσει ακόμη και τον στοιχειώδη ρουχισμό.

Μετά την ανάδειξη του προβλήματος από το Flashnews.gr, ακολούθησε καταιγισμός email από όλη την Ελλάδα προς την κα Χαρίκλεια Ντερμανάκη που ευαισθητοποιήθηκε από το πρόβλημα της οικογένειας η οποία με αξιοπρέπεια αντιμετώπιζε την άσχημη κατάστασή της.

Οι προσφορές ρούχων, χρημάτων , ακόμη και τροφίμων ήταν τόσες πολλές, που ενημερώθηκαν από την κα Ντερμανάκη μέσω mail οι ενδιαφερόμενοι για τον τρόπο που μπορούν να στείλουν την βοήθειά τους.

Πράγματι, το Σάββατο 19/2 σε καφέ στον Δημοτικό Κήπο των Χανίων με την συνδρομή των ευαισθητοποιημένων πολιτών και του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, συγκεντρώθηκε μια μεγάλη ποσότητα ρούχων.

Όπως είπε στο Flashnews.gr, η κα Ντερμανάκη, όχι μόνο απέκτησε ρούχα η 8χρονη μαθήτρια, οι γονείς και ο αδελφός της, αλλά θα δοθούν και σε ιδρύματα.

Συγκεκριμένα, με την συμφωνία της μητέρας της 8χρονης, όσα ρούχα δεν τα χρειάστηκε η οικογένεια θα δοθούν στο ίδρυμα Αγίου Νεκταρίου και στον Άγιο Γεώργιο Κατσιφαριανών, προκειμένου να βοηθηθούν άνθρωποι που επίσης τα έχουν απόλυτη ανάγκη.

Επίσης συγκεντρώθηκαν και τρόφιμα, αλλά το πλέον – ίσως – σημαντικό, είναι πως από την δημοσιοποίηση του θέματος βρέθηκε εργασία για την μητέρα η οποία – όπως και ο σύζυγός της – έμειναν πριν έναν χρόνο άνεργοι.

Συγκεκριμένα, ξενοδόχος των Χανίων πρότεινε στην μητέρα του κοριτσιού να εργαστεί στο ξενοδοχείο με την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου, κάτι που φυσικά η ίδια αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά και ανακούφιση.

\"\"

Μάλιστα η οικογένεια δημοσίευσε σε τοπική εφημερίδα ευχαριστήριο σε όλους όσοι συνέδραμαν προκειμένου η μικρή Πηνελόπη να αποκτήσει ρούχα αλλά και όλοι εμείς να δείξουμε για άλλη μια φορά πως η κοινωνική ευαισθησία και η αλληλεγγύη αποτελούν τα κυρίαρχα γνωρίσματα του πολιτισμού μας.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook