Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τα σχόλια του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τάσου Κουράκη περί μισθοδοσίας των κληρικών από το κράτος, καθώς η Κουμουνδούρου εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση με την οποία επικρίνει την Νέα Δημοκρατία για «αγωνιώδη έμμονη […] να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ», σημειώνοντας μάλιστα πως οι πρόταση του κ. Κουράκη είχε υιοθετηθεί κατά το παρελθόν από το νυν υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, και «άλλα στελέχη που στηρίζουν την κυβέρνηση».

Όπως έχει επισημάνει ο ίδιος ο κ. Κουράκης, τα σχόλιά του αφορούσαν το ενδεχόμενο κατάργησης της μισθοδοσίας ιερέων από το κράτος, ενώ «η εναλλακτική πρόταση είναι να επιβληθεί ειδικός φόρος σε όσους πολίτες δηλώνουν κατά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης ότι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και ο οποίος θα αποδίδεται στην εκκλησία».

«Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ είναι ο Διαχωρισμός Εκκλησίας- Κράτους, ως αποτέλεσμα μιας διαδικασίας διαλόγου και συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών. Σημειώνεται ότι η προσωπική πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, Τάσου Κουράκη […] δεν είναι καινοφανής. Στο παρελθόν, έχει υιοθετηθεί τόσο από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα […] ενώ εφαρμόζεται σε ευρωπαϊκές χώρες», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ισχυρισμός αναφορικά με την παλαιότερη τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

«Είναι φανερό ότι η ΝΔ δεν διστάζει να εμπλέξει στους βρώμικους σχεδιασμούς της ακόμα και την Εκκλησία, να την εντάξει και αυτήν σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι στοχοποίησης της αριστεράς, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας ενέργειας» καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook