Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη μεγάλη τουριστική έκθεση της Φινλανδίας που διοργανώθηκε από τις 17 έως τις 20 Ιανουαρίου στο Ελσίνκι. Την ευθύνη για την προβολή της Κρήτης στην εν λόγω έκθεση είχε το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, με βάση τον καταμερισμό που έχει γίνει ανάμεσα στις 4 Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης για τις 12 τουριστικές εκθέσεις στις οποίες θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Κρήτης το 2013.

Πέραν της καθιερωμένης διανομής πληροφοριών και σχετικού υλικού προβολής, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν και ουσιαστικές συναντήσεις, και συγκεκριμένα σημαντικές επαφές με δημοσιογράφους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά την έναρξη της έκθεσης, η Ένωση Φινλανδών Δημοσιογράφων του τουριστικού τύπου βράβευσε την Ελλάδα ως τον «Τουριστικό Προορισμό του 2012».

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην έκθεση μέσα στο περίπτερο του ΕΟΤ με συνεκθέτες και άλλους ελληνικούς προορισμούς. Το περίπτερο της Κρήτης είχε αυξημένη επισκεψιμότητα από το Φινλανδικό κοινό.

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Κρήτης για τη συγκεκριμένη αγορά προκύπτει μέσα από το γεγονός ότι η Κρήτη βρίσκεται διαχρονικά μέσα στις πρώτες επιλογές των Φινλανδών επισκεπτών για τις διακοπές τους, γεγονός που αποτυπώνεται στις αφίξεις Φινλανδών επιβατών στο Αεροδρόμιο Χανίων.

Υπογραμμίζεται η σημαντική παρουσία αρκετών ξενοδοχείων της Κρήτης σε γειτονικό περίπτερο με το περίπτερο του ΕΟΤ και η «συστέγασή» τους με μία εταιρεία εμπορίας ελληνικών τροφίμων στην Φινλανδία, μέσω της οποίας, προσφέρθηκαν στο κοινό πλούσια κεράσματα προβάλλοντας τόσο την κρητική φιλοξενία όσο και τις ιδιαίτερες γεύσεις της Κρητικής Διατροφής.

Η κοινή προσπάθεια του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στη συγκεκριμένη έκθεση είχε ως επακόλουθο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη τουριστική προβολή της Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook