Αν οι πινακοθήκες και τα μουσεία σας φαίνονται κουραστικά και πληκτικά κι αν νυστάζετε και μόνο στη σκέψη μίας επίσκεψης σε γκαλερί, τότε τα πιο τρομακτικά αξιοθέατα του κόσμου, είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Από τις κατακόμβες της Σικελίας στο Μουσείο βασανιστηρίων του Άμστερνταμ, σας παρουσιάζουμε τα πιο ανατριχιαστικά μουσεία που μπορείτε να επισκεφθείτε.

Capela dos Ossos, Έβορα, Πορτογαλία

Οπτικά μοιάζει με συνηθισμένο παρεκκλήσι, μέσα όμως κρύβει ανατριχιαστικά εκθέματα. Η ονομασία Capela des Ossos (= Παρεκκλήσι των Οστών) δίνει μία μικρή γεύση του τι πρόκειται να αντικρίσετε, αφού εσωτερικά είναι στολιζμένο με τα οστά 5.000 ανθρώπινων σκελετών

\"\"

\"\"

 

Οστεοφυλάκιο Sedlec, Τσεχία
Αντίστοιχης αισθητικής είναι και το Οστεοφυλάκιο Sedlec στην Kutna Hora, έξω από την Πράγα. Σκηνικό βγαλμένο από την Κόλαση του Δάντη, κρύβει μέσα του τα οστά 40.000 με 70.000 ανθρώπων, τα οποία μάλιστα έχουν γίνει και… τέχνη, με κηροπήγια φτιαγμένα από κρανία, γιγάντια οικόσημα από οστά και πολυέλαιους με γιρλάντες από σπονδυλικές στήλες!
\"\"

\"\"

\"\"

 

Μουσείο Βασανιστηρίων, Άμστερνταμ
Το όνομά του τα λέει όλα. Τα πιο διαβολικά και εφευρετικά όργανα βασανιστηρίων από όλο τον κόσμο κρύβονται εκεί και περιμένουν τον επισκέπτη να τα θαυμάσει σε όλο τους το μεγαλείο, ενώ περιλαμβάνουν πλήρες σχεδιάγραμμα με… οδηγίες χρήσης! Αντίστοιχα μουσεία, υπάρχουν και στην Πράγα, το Λονδίνο και τη Γερμανία.
\"\"

\"\"

\"\"

 

Κατακόμβες Καπουτσίνων, Σικελία
Κάτω από την πόλη του Παλέρμο, κρύβεται η Πόλη των Νεκρών. Οι Κατακόμβες των Καπουτσίνων ξεκίνησαν να χρησιμοποιούνται σαν χώρος ταφής από το 16ο αιώνα και περιλαμβάνουν 8.000 ταριχευμένα σώματα, από Καπουτσίνους μοναχούς που φορούν τα ράσα τους και νεαρές γυναίκες που πέθαναν παρθένες και ταριχεύθηκαν ντυμένες νύφες. Το πιο εντυπωσιακό θέαμα ωστόσο είναι η «Ωραία Κοιμωμένη» όπως αποκαλείται το ως εκ θαύματος ανέπαφο σώμα της μικρής Rosalia Lombardo, που πέθανε το 1920 όταν ήταν δύο ετών, ταριχεύθηκε και μοιάζει με κέρινη κούκλα, ή με κοριτσάκι που κοιμάται.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook