Έτοιμος για συμμαχία ακόμα και με τον διάβολο για να σωθεί η χώρα, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση.  Μίλησε για σκληρή διαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, χωρίς το Μνημόνιο, το οποίο είναι ήδη νεκρό και πρέπει να το θάψουμε βαθιά για να μη μολύνει και άλλους.

Αναγνώρισε ότι «δεν υπάρχουν λεφτά», λέγοντας ότι υπάρχει η δυνατότητα να φύγουμε από τον κατήφορο για να κινηθεί η οικονομία.

Διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του δεν θέλει να διώξει επενδυτές: «θέλουμε αξιοποίηση και όχι εκποίηση του Δημόσιου» εξήγησε, προσθέτοντας ότι «θα κρίνουμε με βάση το συμφέρον της χώρας».

Ζήτησε εκλογές πριν από τις γερμανικές του φθινοπώρου, δηλώνοντας βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις κερδίσει. Δεσμεύτηκε ακόμα ότι θα συνεργαστεί με δυνάμεις από το «λαϊκό χώρο του Κέντρου», της δεξιάς και της κεντροαριστεράς.

Σε ερώτηση για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, είπε ότι η στασιμότητα αποδίδεται στις προσδοκίες από την εκταμίευση της δόσης, τόνισε όμως πως όσο μεγαλύτερες είναι οι προσδοκίες, τόσο μεγαλύτερη είναι η οργή του κόσμου όταν αυτές δεν ικανοποιούνται.

Σε ό,τι αφορά τις απεργιακές κινητοποιήσεις, εκτός από τα μπλόκα των αγροτών, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα στηρίξει τους αγώνες των εργαζομένων από όπου κι αν προέρχονται, και ο ίδιος θα διεκδικήσει μέσω της σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα καλύτερους μισθούς και αλλαγή πολιτικής.

Για την πολυφωνία στο κόμμα του αναρωτήθηκε: «γιατί είναι κακό ένα κόμμα να έχει τάσεις και συνιστώσες;»

Σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις Κουράκη, ο κ. Τσίπρας είπε ότι τα όσα είπε ο βουλευτής δεν αποτελούν επίσημη θέση του κόμματος, επαναλαμβάνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του διαχωρισμού Κράτους-Πολιτείας.

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε για τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση που δολοφονεί ανθρώπους.

 

in.gr