Σειρά διώξεων και συγκεκριμένα τέσσερις στο αριθμό έχουν ασκηθεί από τις αστυνομικές αρχές σε βάρος πολιτών των Χανίων κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, ενάντια στα οικονομικά μέτρα.

Συνολικά κατηγορούνται, περισσότερα από 20 άτομα τα οποία συμμετείχαν σε διάφορες κινητοποιήσεις  από το 2010 μέχρι και το 2012.

Οι κατηγορίες που σε αρκετές περιπτώσεις είναι αρκετά σοβαρές περιλαμβάνουν τα αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης των διακεκριμένων φθορών, που αφορούν στην κατάληψη της Αντιπεριφέρειας, αλλά ακόμα περιλαμβάνουν και κατηγορίες που έχουν να κάνουν ,με οπλοχρησία και οπλοκατοχή, και αντίσταση κατά της αρχής.

Σημειώνεται πως στις περισσότερες περιπτώσεις οι διώξεις αφορούν τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν όπως και στις περισσότερες πόλεις κατά τη διάρκεια των παρελάσεων τόσο τον Οκτώβριο του 2011 αλλά και του 2010, καθώς και την παρέλαση του Μαρτίου του 2012.

Από την πλευρά τους συλλογικότητες και φορείς των Χανίων κάνουν λόγο για βιομηχανία διώξεων, σε βάρος πολιτών των Χανίων που δραστηριοποιούνται τα τελευταία χρόνια και συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις ενάντια στα οικονομικά μέτρα που κατά καιρούς έχουν λάβει οι εκάστοτε κυβερνήσεις της Χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εμφανιστούν στον εισαγγελέα για να καταθέσουν, τα άτομα που διώκονται

Με αφορμή πάντως τις συγκεκριμένες διώξεις την Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί ανοικτή συγκέντρωση από φορείς και συλλογικότητες των Χανίων όπου και θα συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα.

 

Ανδρέας Γερακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook