Συγκινημένοι παρουσιάστηκαν ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας στο θαύμα της Πορτογαλίας το 2004 Θοδωρής Ζαγοράκης και το μέλος εκείνης της ομάδας Νίκος Νταμπίζας κατά την επίσκεψή τους στο Μουσείο της Εθνικής ομάδας στα Χανιά.

Τους δυο παλιούς διεθνείς υποδέχτηκε στο Μουσείο ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, ενώ το βράδυ ακολούθησε η ετήσια γιορτή του \”Γαλανόλευκου Φάρου\” όπου βραβεύτηκαν οι:

Θοδωρής Ζαγοράκης (μεγάλος αρχηγός Εθνικης ομάδας), Νίκος Νταμπίζας (μέλος της Εθνικης του 2004), Σπύρος Λιβαθηνός (παλαίμαχος διεθνής), Γιώργος Παπαλάνης (team manager της ομάδας του 2004), Μιλτιάδης Παναγιωτόπουλος (δημοσιογράφος Εθνικής ομάδας), Γιώργος Βουρβάχης (αντιπρόεδρος ΕΠΟ και πρόεδρος ΕΠΣ Χανίων), Κώστας Δελιβελιώτης (φίλαθλος Εθνικής ομάδας), Εμμανουήλ Σκουλάκης (Δήμαρχος Χανιών), Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Χορηγός), ΠΑΕ Πλατανιάς (τοπική ομάδα SuperLeague), ΟΠΑΠ (χορηγός).

«Το γεγονός πως η Εθνική ομάδα από το 2004 έχει τους δικούς της φιλάθλους, είναι κάτι που το χαίρομαι ιδιαίτερα. Έχω μείνει έκπληκτος βλέποντας τα εκθέματα του Μουσείου. Άλλο είναι να το ακούς και άλλο να το βλέπεις από κοντά! Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους του Γαλανόλευκου Φάρου γιατί είναι πολύ καλό όλο αυτό για την Εθνική. Η γενιά μου κατάφερε πολλά με τον τίτλο του 2004, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις ομάδες που πήγαν στο Euro του ’80 αλλά και το Μουντιάλ του ’94» σχολίασε ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Από την πλευρά του ο Νίκος Νταμπίζας ανέφερε: «Αισθάνομαι πολύ όμορφα που είμαι σε αυτό το χώρο του Μουσείου. Αυτό που πετύχαμε το 2004 έχει μείνει χαραγμένο στις μνήμες όλων μας, και φυσικά όταν παίρνεις τα ερεθίσματα βλέποντας όλα αυτά τα εκθέματα, τα συναισθήματα είναι αναμφισβήτητα έντονα. Τόσα χρόνια ξέρουμε για τους συνδέσμους των οπαδών των ομάδων, αλλά ο Φάρος είναι κάτι το διαφορετικό, γιατί αφορά έναν σύλλογο φιλάθλων της ομάδας όλων των Ελλήνων».

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook