Σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Σκοπευτήριο στο Καμπάνι Ακρωτηρίου η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων έξοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

Η σχετική ενημέρωση της Α.Λ.Ξ. Χανίων:

Στην κατάμεστη αίθουσα του εντευκτηρίου του Εθνικού Σκοπευτηρίου στο Καμπάνι Ακρωτηρίου το Σάββατο 26 Ιανουαρίου το απόγευμα, έκοψε η Λέσχη μας την Πρωτοχρονιάτικη πίτα  για το 2013.

Αθλητές, γονείς φίλοι και στελέχη της Αθλητικής Λέσχης Ξιφασκίας Χανίων συναντήθηκαν και αντάλλαξαν ευχές για την καινούργια χρονιά.

 Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της  Α.Λ.Ξ.Χανίων κος Ιπποκράτης Μανουδάκης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε σε όλους καλή αγωνιστική χρονιά με επιτυχίες. Επεσήμανε ότι σε πείσμα των καιρών η Α.Λ.Ξ.Χανίων με πλήρη σύμπνοια Αθλητών – Προπονητών –  Διοίκησης και με την πολύτιμη συμπαράσταση των γονέων και των κηδεμόνων κατάφερε να ολοκληρώσει το 2012 με επιτυχίες και διακρίσεις σε Παγκρήτιο αλλά και Πανελλήνιο επίπεδο. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην αποφασιστική σημασία της βοήθειας των Χορηγών: του Δήμου Χανίων με την φιλοξενία που μας παρέχει στο Αθλητικό Κέντρο της Παλιάς Ηλεκτρικής και της ΑΝΕΚ LINES με τη σημαντικότατη χορηγία στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αποστολών .Στις διακρίσεις ξεχωρίζουμε το Κύπελλο του Χαρ Ανδρεάκη στο Ξίφος Μονομαχίας Εφήβων, την Τρίτη θέση του Μ. Στιούκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων στο Ξίφος Μονομαχίας,  την Τρίτη θέση της Μ Μαρκαντωνάκη στο ατομικό του Ξίφους Ασκήσεως Παγκορασίδων και την Τρίτη θέση της ομάδας μας (Μ. Μαρκαντωνάκη, Κατ. Παπαδουλάκη, Κατ. Μπομπολάκη, Χρυς. Μανουδάκη) στο Ξίφος Ασκήσεως Παγκορασίδων. Ξεκίνησαμε , είπε,  δυναμικά το 2013 με διάκριση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων ( Τρίτη θέση και χάλκινο μεταλλιο της Κατ. Μπομπολάκη στο Ξίφος Ασκήσεως) και είμαστε πανέτοιμη να συμμετάσχουμε δυναμικά στους αγώνες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας με αξιώσεις καθώς η Α.Λ.Ξ.Χανίων είναι πλέον μια καθιερωμένη , αναγνωρίσιμη , υπολογίσιμη  και ραγδαία αναπτυσσόμενη δύναμη στο χώρο της Ελληνικής Ξιφασκίας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο κος Νίκος Βλαζάκης υπεύθυνος Αθλητισμού του Μητροπολιτικού Δήμου Χανίων.. Στον χαιρετισμό του τόνισε τη συμπαράσταση του Δήμου Χανίων στις δραστηριότητες υγιών συλλόγων όπως η Α.Λ.Ξ.Χανίων. Επεσήμανε επίσης, με την πολύχρονη εμπειρία του στους αθλητικούς χώρους, τη σημασία της ενασχόλησης της νεολαίας με τον Αθλητισμό για την συμμετρική σωματική, πνευματική, ψυχική και κοινωνική ανάπτυξή της μακριά από επικίνδυνες ενασχολήσεις.

Το λόγο πήραν στη συνέχεια οι προπονητές  κκ Αρ. Ματσατσίνης και Μιχ. Κωνσταντινόπουλος. Ευχήθηκαν καλή αγωνιστική χρονιά, τόνισαν το άριστο κλίμα συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων και ευχαρίστησαν αθλητές γονείς και φίλους της Λέσχης για την εμπιστοσύνη που έδειξαν και συνεχίζουν να δείχνουν  συντελώντας στη συνεχή άνοδο της Ξιφασκίας στην πόλη μας.

Ο έφορος του Αθλητικού Τμήματος κος Λεωνίδας Χατζηδάκης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός της συνεχούς αύξησης του αριθμού των αθλητών της Λέσχης με πάνω από εικοσιπέντε νέες εγγραφές στην καινούρια χρονιά. Επεσήμανε ότι είμαστε από τους λίγους συλλόγους με τμήματα μικρών, παμπαίδων – παγκορασίδων, εφήβων – νεανίδων  αλλά και ενηλίκων.

Τυχερός της βραδιάς ο Ματθαίος Στιούκης, πρώτος στην Εθνική βαθμολογία στο Ξίφος Μονομαχίας Εφήβων στην Ελλάδα, τρίτος Πανελληνιονίκης του 2012 και μέλος της Προεθνικής Ομάδας στο Ξίφος Μονομαχίας, ο οποίος βρήκε το φλουρί της πίττας. Το φλουρί φέτος ήταν ένα Ξίφος Μονομαχίας που θα χρησιμοποιήσει στους αγώνες. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία αγωνιστική και προσωπική.

Παράλληλα στην κλήρωση για την ενίσχυση των αποστολών της Λέσχης ο βετεράνος αθλητής και παλιός πρωταθλητής του Ξίφους Μονομαχίας Τάσος Στράτος κέρδισε ένα Υπολογιστή tablet τελευταίας τεχνολογίας.

Θερμά συγχαρητήρια στους υπεύθυνους του εντευκτηρίου του Εθνικού Σκοπευτηρίου Χανίων για την φιλοξενία της εκδήλωσης σε ένα προσεγμένο και καλόγουστο χώρο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook