Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές του Πεκίνου, εξαιτίας του νέφους που έχει σκεπάσει την πόλη τις τελευταίες ημέρες. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι η επίσημη σύσταση των υγειονομικών υπηρεσιών προς τα 20 εκατομμύρια κατοίκους να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών έκανε επίσης έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν πολυσύχναστες περιοχές, καθώς ο ψυχρός, μολυσμένος αέρας έχει αυξήσει τον κίνδυνο μετάδοσης της εποχικής γρίπης και άλλων μεταδιδόμενων μέσω του αέρα ιών.

Επίσης, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, αποφασίστηκε η προσωρινή διακοπή της λειτουργίας 103 ρυπογόνων εργοστασίων, ενώ απομακρύνθηκε από τους δρόμους της πρωτεύουσας το 30% των κυβερνητικών οχημάτων. Εντούτοις, η πόλη παραμένει επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων της.

Το νέφος που έχει εμφανιστεί στο Πεκίνο από τα μέσα Ιανουαρίου έχει προκληθεί από τον συνδυασμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και των καιρικών συνθηκών.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν τον δήμαρχο του Πεκίνου Ουάνγκ Ανσούν, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τη Δευτέρα και δήλωσε ότι αρχές του πόλης θα πρέπει να εργαστούν σκληρότερα για να περιορίσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση, υιοθετώντας νέα «αποτελεσματικά μέτρα».

«Τα παρόντα περιβαλλοντικά προβλήματα είναι ανησυχητικά» είπε ο δήμαρχος, υποστηρίζοντας ότι ο συνολικός αριθμός οχημάτων που κυκλοφορούν στην πρωτεύουσα «πρέπει να μειωθεί σταδιακά».

Βάσει επίσημων στοιχείων, ο αριθμός των οχημάτων που κινούνται στους δρόμους της πόλης έχει αυξηθεί σε 5,18 εκατομμύρια από 3,13 εκατ. οχήματα που ήταν το 2008.

Η κυβέρνηση έχει παραδεχτεί ότι οι εκπομπές καυσαερίων από τη χρήση των ΙΧ είναι ένας από τους παράγοντες πρόκλησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Πεκίνο.

Τα υψηλά επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης έχουν προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης και ανησυχία στο κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα, το οποίο απέτυχε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook