Το χάλκινο μετάλλιο στο Ατομικό του Ξίφους Ασκήσεως Παγκορασίδων κατέκτησε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων-Παγκορασίδων η αθλήτρια της Αθλητικής Λέσχης Ξιφασκίας Χανίων, Κατερίνα Μπομπολάκη.

Η σχετική ενημέρωση από την ΑΛΞΧ:

Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κατερίνα Μπομπολάκη στο Ατομικό του Ξίφους Ασκήσεως Παγκορασίδων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων  – Παγκορασίδων του 2013.

Τα Σαββατοκύριακα 12 – 13  και 19 – 20 Ιανουαρίου έγινε στην Αίθουσα Ξιφασκίας του Ο.Α.Κ.Α. το πρώτο Πρωτάθλημα της χρονιάς, αυτό των Παμπαίδων – Παγκορασίδων. Πλήθος οι μικροί Ξιφομάχοι από όλη την Ελλάδα πλημμύρισαν κυριολεκτικά την αίθουσα με το πάθος που χαρακτηρίζει αθλητές και συνοδούς αυτής της ηλικίας που πολλοί συμμετείχαν για πρώτη φορά σε Πανελλήνιους αγώνες.

Το Σαββατοκύριακο 12 – 13 Ιανουαρίου έγινε η πρώτη φάση με το Ξίφος Μονομαχίας και τη Σπάθη.

Η έκπληξη, πάντως, ήρθε από τα Γιάννενα, όπου ο νεοσύστατος σύλλογος της Αθλητικής Ακαδημίας Ιωαννίνων κατέκτησε τα δύο πρώτα του μετάλλια. Κατά τα λοιπά, πέρα από τη μεγάλη συμμετοχή (187 αθλητές/τριες), οι αθηναϊκοί σύλλογοι (Πανελλήνιος, ΑΕΚ, Αρκτεία) κέρδισαν το 1ο σκαλί του βάθρου στη σπάθη (ατομικά & ομαδικά), ενώ εξαιρετικές εμφανίσεις καταγράφονται για τον ΓΣ Καρδιανή, την Κερατέα, τον Ηρακλή Θ/κης, το Ν. Ηράκλειο, τον Ηλυσιακό, τα Βριλήσσια και το Ν. Ψυχικό.

Πανελληνιονίκες στο α΄ μέρος του Πρωταθλήματος U-13 αναδείχτηκαν:

Στα ΑΓΟΡΙΑ:

•Ξίφος μονομαχίας: Hλίας Γεωργιάδης/ΟΞΙΦ (10/6 στον τελικό τον Νίκο Περρέα/Κολ. Ν. Ηρακλείου), 3οι Ιάσονας Καζάκος/Ακαδ. Ιωαν. & Mιχάλης – Φίλιππος Λάντζος/Ηλυσιακός). ΟΜΑΔΙΚΑ: OΞΙΦ (Ντώνος, Παπαδόπουλος, Γεωργιάδης, Γιαννάκης) νικητής στον τελικό 45/42 του Αθλ. Κολεγίου Ν. Ηρακλείου, 3η θέση Ηρακλής Θ/κης.

•Σπάθη: Βασίλης – Iγνάτιος Γιαννακόπουλος/ΠΓΣ (10/8 στον τελικό τον Στέφανο Χατζόπουλο/ΓΕΦ), 3οι Περικλής – Αλέξιος Σίμος/Ακαδ. Ιωαν. & Nίκος Φραγκοζίδης/ΑΕΚ. ΟΜΑΔΙΚΑ: Πανελλήνιος (Ταφανίδης, Γιαννακόπουλος, Σύριος, Ισμαγκίλοβ) νικητής στον τελικό 45/37 της ΑΕΚ, 3η θέση Αρκεία Λούτσας.

Στα ΚΟΡΙΤΣΙΑ:

•Ξίφος μονομαχίας: Zωή Μοσχοπούλου/ΟΞΙΦ (9/0 στον τελικό την Κων/να Νικολοπούλου/Καρδιανή), 3ες Παρασκευή Ορφανίδη/Κερατέα & Eλένη Ντώνου/ΟΞΙΦ. ΟΜΑΔΙΚΑ: OΞΙΦ(Χαντζάρα, Μοσχοπούλου, Κεβρεκίδου, Ντώνου) νικήτρια στον τελικό 42/27 του ΓΣ Καρδιανή, 3η θέση Εθνικός Αθηνών.

•Σπάθη: Aθηνά – Ελένη Ψωφάκη/ΑΕΚ (10/5 στον τελικό τη Μαρία Μπουρδούκη/ΠΓΣ), 3ες Ελένη Δήμκου/ΓΕΦ & Eιρήνη Στρούμπου/Αρκτεία. ΟΜΑΔΙΚΑ: Aρκτεία Λούτσας (Χατζησαββίδη, Στρούμπου, Παναγιάρη) νικήτρια στον τελικό 45/42 της ΑΕΚ, 3η θέση Απόλλων Βριλησσίων.

Η Α.Λ.Ξ.Χανίων συμμετείχε με τρία αγόρια και ένα κορίτσι στο Ξίφος Μονομαχίας.

Στα αγόρια συμμετείχαν οι  Δρικάκης Αριστομένης, Σασλής Μάριος, Λιλικάκης Κων/νος  και το μοναδικό κορίτσι η Ελληνιτάκη Ειρήνη που αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις. Η απειρία των αγοριών δεν επέτρεψε σε κάτι καλύτερο από τη συλλογή εμπειριών ενώ η Ελληνιτάκη κατάφερε να βρεθεί στη δέκτη όγδοη θέση της κατάταξης. Την Κυριακή στο ομαδικό τα αγόρια  αντιμετώπισαν τον Εθνικό από τον οποίο και έχασαν με 45 – 34. καταλαμβάνοντας την 9η θέση σε σύνολο 12 ομάδων. Η συγκυρία βρήκε την ομάδα των μικρών σε φάση αναδιοργάνωση καθώς οι μεγαλύτερη της κατηγορίας μετακινήθηκαν στους Εφήβους. Έδειξαν όμως ότι έχουν αγωνιστικότητα και θα δείξουν τη δύναμή τους στο μέλλον.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο έγινε η δεύτερη φάση του Πρωταθλήματος με τους αγώνες του Ξίφους Ασκήσεως. Απαγορευτικά απόπλου των πλοίων θύελλες και θαλασσοταραχές οδήγησαν τη Λέσχη να στείλει αεροπορικώς μόνο την ομάδα των κοριτσιών με τις Κατερίνα Μπομπολάκη, Χρυσηίδα Μανουδάκη και Μαρία Τσεπέτη.

Στ ατομικό η Μπομπολάκη φάνηκε αντάξια των περιστάσεων και κατάφερε να πάρει τηντρίτη θέση αφού έχασε την θέση στον τελικό από την Χαλδαίου του ΑΟΞΑ που κατέλαβε τελικά την πρώτη θέση.

Η Μανουδάκη κατάφερε να μπει στη δεκαεξάδα (έφτασε στην 11η θέση) και να κερδίσει το δικαίωμα συμμετοχής της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τωνΝεανίοδων το Φεβρουάριο. Ενώ η Τσεπέτη στην πρώτη της εμφάνιση πέρασε τη    φάση των προκριματικών μπήκε στους τριανταδύο κερδίζοντας στο πρώτο νοκάουτ για να χάσει στο δεύτερο φτάνοντας στην  23η θέση

 

Πανελληνιονίκες στο ξίφος ασκήσεως αναδείχτηκαν:

ATOMIKA:

Στα αγόρια, ο Δαμιανός Μαυρίδης/ΑΟΞ Αιγάλεω (10/2 στον τελικό τον Δημήτρη – Στέλιο Φατούρο/ΠΓΣ), 3 Γιώργος Μανωλίκας/ΑΟΞ Αιγάλεω & Βασίλης Πίκουλης/Οδυσ.Χαλανδρίου.

Στα κορίτσια, η Μαρία – Ελένη Χαλδαίου/ΑΟΞ Αιγάλεω (10/2 στον τελικό την Παναγιώτα Νικολαΐδου/ΟΞΙΦ), 3 Κατερίνα Μπομπολάκη/ΑΛ Χανίων & Μελίνα – Νίκη Παντελή/ ΑΟΞΑιγάλεω.

Την Κυριακή, στο ομαδικό,  τα κορίτσια μας ξεκίνησαν από την τέταρτη θέση. Κέρδισαν τον Πανελλήνιο και διατήρησαν τη θέση τους, έπαιξαν και έχασαν από τον ΟΞΙΦλώρινας τη θέση στον τελικό. Στον  μικρό τελικό  παίζοντας με τη Μεσσαρά για την Τρίτη θέση έχασαν με 45 – 38 και παρέμειναν στην Τέταρτη θέση. Έδειξαν ότι παρά τις αντιξοότητες έχουν αγωνιστική στόφα και στο μέλλον θα παρουσιάσουν τον εαυτό τους.

ΟΜΑΔΙΚΑ:

Aγόρια: AOΞΑ (Γιάννος/Ρίζος, Μανωλίκας, Μαυρίδης, Βερβέρης) νικητής στον τελικό 45/29 του Οδυσσέα Χαλανδρίου,3 θέση Πανελλήνιος.

Κορίτσια: AOΞΑ (Παρίση/Πλούμπη, Χαλδαίου, Παντελή, Τσεβδού) νικήτρια στον τελικό 45/24 του ΟΞΙΦ, 3 θέση Α.Λ.Μεσσαράς.

Επιφυλασσόμαστε για το Πανελληνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων τα Σαββατοκύριακα 2 – 3  και 9 – 10 Φεβρουαρίου με την  αιχμή του Ξίφους μας στις ομάδες Εφήβων στο Ξίφος Μονομαχίας και Νεανίδων στο Ξίφος Ασκήσεως

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook