Tαυτοποιήθηκαν τα στοιχεία της 11χρονης που πριν από μια εβδομάδα βρήκε φρικτό θάνατο στη Θεσσαλονίκη, όταν παρασύρθηκε από λεωφορείο ενώ έκανε ποδήλατο.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία το κοριτσάκι λεγόταν Μαργαρίτα Νικόλοβα και όχι Στέφκα Μλαντένοβα, όπως πίστευαν αρχικά.

Γεννήθηκε στη Σόφια το 2001, αλλά οι γονείς της την εγκατέλειψαν στα χέρια των παππούδων της. Σύμφωνα με την Αστυνομία ο παππούς της, πριν πεθάνει, έβγαλε στη Βουλγαρία διαβατήριο με τη φωτογραφία της μικρής, αλλά με ψεύτικα στοιχεία και με το ονοματεπώνυμο ενός άλλου κοριτσιού, της Στέφκα Μλαντένοβα. Ο παππούς της μικρής φέρεται ότι έδωσε χρήματα στη μητέρα της Μλαντένοβα, προκειμένου να εκδοθεί το διαβατήριο στο όνομα της εγγονής του.

Η γιαγιά, που ζούσε τα τελευταία 4 χρόνια με την εγγονή της στη Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκε την Τρίτη στο προξενείο της Βουλγαρίας και αποκάλυψε ότι είχε εκδοθεί το πλαστό διαβατήριο.

Η 11χρονη σκοτώθηκε πριν μια εβδομάδα στη Θεσσαλονίκή, όταν παρασύρθηκε από λεωφορείο ενώ έκανε βόλτα με το ποδήλατο που είχε βρει στα σκουπίδια. Η Μαργαρίτα ήταν ένα από τα λεγόμενα «παιδιά των φαναριών» και ζούσε σε ένα παράπηγμα κάτω από άθλιες συνθήκες με την γιαγιά της και πολλά ακόμη παιδάκια.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η γυναίκα, ηλικίας 45 με 50 ετών που εμφανίστηκε την πρώτη ημέρα στο νεκροτομείο για να παραλάβει τη σορό της 11χρονης και η οποία δήλωσε ότι είναι η γιαγιά της, αποδείχτηκε ότι ψευδώς δήλωσε συγγένεια με το παιδί.

Μάλιστα, η γυναίκα, βουλγαρικής υπηκοότητας, προσήχθη στην Αστυνομία και κατά τη διάρκεια της εξέτασής της από τους άνδρες του αρμόδιου τμήματος, αποδείχθηκε ότι ουδεμία συγγενική σχέση είχε με το παιδί. Το διαβατήριο το οποίο προσκόμισε ισχυριζόμενη ότι ανήκε στην 11χρονη, αποδείχθηκε ότι ήταν πλαστό ή κλεμμένο αφού είχε στοιχεία άλλου παιδιού που ζει στη Βουλγαρία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook