Στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κατέθεσε το βράδυ της Τρίτης ο Έλληνας πρεσβευτής στο Παρίσι Κωνσταντίνος Χαλαστάνη.

Η κατάθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα, αναβλήθηκε για άλλη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χαλαστάνης ανέφερε στην Επιτροπή ότι δεν είναι πλέον στη κατοχή του το άτυπο έγγραφο παράδοσης - παραλαβής που αφορούσε το φάκελο που παρέδωσε ο υπάλληλος της πρεσβείας στη συνεργάτιδα του πρώην υπουργού Οικονομικών, Χρύσα Χατζή, η οποία και το είχε υπογράψει.

Νωρίτερα, ο κ. Χαλαστάνης φέρεται να δήλωσε ότι στις 29 Σεπτεμβρίου του 2010 παρέλαβε ένα διπλωματικό σάκο χωρίς να γνωρίζει τι περιείχε και αμέσως το έστειλε στο υπουργείο Οικονομικών καθώς ο κ. Παπακωνσταντίνου τον είχε ενημερώσει ότι ανέμενε ένα φάκελο από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ακόμα ότι ο κ. Χαλαστάνης παραδέχτηκε ότι ο ίδιος πλήρωσε τα ναύλα για το ταξίδι του υπαλλήλου της πρεσβείας που ταξίδεψε στην Αθήνα για να παραδώσει το διπλωματικό σάκο με τη λίστα Λαγκάρντ.


news247.gr