Απάντηση στο ερώτημα αν η ΔΗΜΑΡ στηρίζει την κυβέρνηση… a la carte, όπως εσχάτως κατηγορείται κυρίως από κύκλους της Ιπποκράτους, έδωσε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σε εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ για τον Πολιτισμό στο θέατρο Χυτήριο.

«Όταν επρόκειτο να ψηφίσουμε το πακέτο μέτρων, εμείς είπαμε ‘όχι’ στα εργασιακά. Επρόκειτο για μία μείζονα διαφορά μας», είπε, κάνοντας λόγο για πράξη ευθύνης από πλευράς της ΔΗΜΑΡ, ανάλογη με εκείνη της συμμετοχής της στην κυβέρνηση, χωρίς την οποία δεν θα ήταν εφικτό να συγκροτηθεί τέτοια. «Πολλοί προσπαθούν να αποδώσουν στην ΔΗΜΑΡ ότι πατάει σε δύο βάρκες… Στην ίδια βάρκα είμαστε με την κυβέρνηση, αλλά επιλέγουμε να την συνοδηγούμε έτσι, ώστε να μην πέσει στα βράχια», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι το κόμμα του επιθυμεί την μακροημέρευση της κυβέρνησης και την εξάντληση της τετραετίας. Επέμεινε όμως σε θέματα που έχει «σηκώσει» η ΔΗΜΑΡ, όπως το δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τα χειμαζώμενα στρώματα του λαού, ή τα προγράμματα κατάρτισης του ΕΣΠΑ με στόχο την στήριξη κυρίως νέων ανέργων και γυναικών που επίσης μαστίζονται από την ανεργία.

Στην ομιλία του, ο κ.Κουβέλης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην σημερινή πρωτοβουλία-εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ για το πολιτικό σύστημα, όπου προανήγγειλε πως θα κατατεθούν συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις με στόχο αυτό να απαλλαγεί από τις παθογένειες του παρελθόντος, όπως η διαφθορά και η αδιαφάνεια. Απάντησε πάντως εμμέσως και στον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για τη ΔΗΜΑΡ ως μία υπεύθυνη Αριστερά που θέλει την κοινωνία όρθια και δυνατή.

Στην από στήθους ομιλία του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε ακόμα στην σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και τα αποτελέσματα που έφερε αυτή (εκταμίευση 54 αντί για 34 δισ. ευρώ, όχι φορολόγηση από το πρώτο ευρώ μισθών και συντάξεων κ.ο.κ), παραδεχόμενος πάντως ότι η δέσμη μέτρων που έχουν ληφθεί είναι εμπροσθοβαρής και αφορά σε πολύ μεγάλο βαθμό το πρώτο εξάμηνο του 2013, αλλά και παρατηρώντας πως η σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο που υποσχόταν προεκλογικά η ΔΗΜΑΡ έχει αρχίσει… Ο κ.Κουβέλης προσδιόρισε χρονικά την έναρξη φαινομένων ανάκαμψης στα τέλη του 2013 – αρχές 2014, ενώ αναφέρθηκε στα πρώτα «σημάδια» με τον επαναπατρισμό καταθέσεων και τα βήματα προς αξιοποίηση -και όχι εκποίηση- με διεθνείς διαγωνισμούς του δημόσιου πλούτου της χώρας. Αναφέρθηκε τέλος στην υπόθεση της στελέχωσης του κράτους και την αντιμετώπιση του «πελατειακού κράτους» ακόμα και σήμερα, κάνοντας λόγο για διελκυστίνδα αντιπαράθεσης του κόμματός του με το υπουργείο Πολιτισμού, ως προς τη στελέχωση του Εθνικού Θεάτρου και άλλων θέσεων-κλειδιά για τον Πολιτισμό.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, πολλοί βουλευτές του κόμματος, αλλά και προσωπικότητες των τεχνών και όχι μόνο, όπως οι Γιάννης Μπέζος, Στέλιος Μάινας, Μάνος Ελευθερίου, Χρήστος Χωμενίδης, Καστανιώτης, Σπύρος Μπιμπίλας, Γιάννης Κακουλίδης κ.α.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook