Μια πανέξυπνη γυναίκα, οικονομολόγος, είναι η Κική Τσακίρη με μια υπέροχη οικογένεια με 3 παιδιά που η μοίρα την χτύπησε όταν ήρθε στον κόσμο το τρίτο της παιδί!

Τότε προσβλήθηκε από μια σπάνια νόσο, τη νόσο als, όπου άρχιζε σταδιακά να παραλύει το σώμα της, με αποτέλεσμα σήμερα η Κική να είναι καθηλωμένη σε μια καρέκλα και η μόνη τη επικοινωνία με τον έξω κόσμο να γίνεται με τα μάτια της και μόνο! Στα ελληνικα αυτή τη νόσο την ονομαζουν Αμυοατροφικη πλευρικη σκληρυνση ή νοσος του κινητικου νευρωνα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι πριν από λίγα χρόνια είχε σοκάρει η επιστολή της στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου ζητούσε να της επιτραπεί η ευθανασία!

Όλα συνέβησαν το 1999, όπου η ζωή της άλλαξε ριζικά: «Είναι η ευθανασία υπό όρους, με αξιοπρέπεια και ελευθερία.», είπε η ίδια μέσω ενός υπολογιστή που διαβάζει την σκέψη της. «Η ζωή μου ήταν δουλειά, ταξίδια, σπίτι, παιδιά, κοινωνική δράση. Χαιρόμουν πολύ κυρίως με τις περιβαλλοντικές δραστηριότητες. Όταν ήρθε το τρίτο μωρό ήθελα να είμαι μόνο μάνα! Δεν πρόλαβα. Ευτυχώς οι γονείς μου και η νταντά των παιδιών μου και ο άντρας της, δεύτεροι γονείς για μένα και η κολλητή μου φιλενάδα με βοήθησαν να ανταποκρίνομαι στις υποχρεώσεις μου!» είπε και συνέχισε:

«Τέλος του ’99 άρχισα με δυσαρθρία και ανεξήγητη κόπωση. Με την πάροδο του χρόνου είχα δύσπνοια και άρχισαν τα κινητικά προβλήματα. Το 2009 τραχειοτομήθηκα. Ήταν κάτι που αν ήξερα τις συνέπειες θα προτιμούσα να έκανα χαρακίρι!»

Η καθημερινότητά της

«Βασανιστική και διασκεδαστική. Το πρωί θέλω 4 ώρες φροντίδα, υγιεινή, κινησιοθεραπεία, μετά κάνω checking στην κουζίνα να δω τι τρόφιμα απέμειναν για να δω τι ψώνια χρειάζεται και να βρω συνταγή για να μας μαγειρέψει η νυχτερινή νοσοκόμα μου μια εξαιρετική κοπέλα, μετά κάθομαι στον υπολογιστή διεκπεραιώνω αλληλογραφία, λογαριασμούς, παραγγελίες για αναλώσιμα, διαβάζω πολύ, δυστυχώς μόνο ηλεκτρονικά, επικοινωνώ με φίλους στο facebook.»

Το δεξί της χέρι και τα μάτια της αποτελούν τα μόνα μέσα για να επικοινωνεί. Αλλά το πιο συγκλονιστικό από όλα είναι όταν ο δημοσιογράφος τη ρωτά αν ξυπνούσε μια μέρα και ήταν όλα όπως πριν τί θα έκανε, εκείνη απάντησε: Έρωτα!

madata.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook