Ημέρα κινητοποιήσεων σήμερα στον θεσσαλικό κάμπο, αλλά και στην Ημαθία και τη Φθιώτιδα, ενώ έκλεισε αργά χθες το απόγευμα ο κύκλος των επαφών των αγροτοσυνδικαλιστών με τους πολιτικούς αρχηγούς. Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των αγροτών, προκειμένου να συζητηθούν τα αποτελέσματα των επαφών που είχε με τους κυρίους Τσίπρα, Βενιζέλο και Κουβέλη.

O χάρτης με τα αγροτικά μπλόκα
\"\"

Οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία. «Δεν έχουμε πρόθεση να κλείσουμε την εθνική οδό. Αυτό αποφασίσαμε και σήμερα στη συνέλευση που είχαμε το μεσημέρι. Αύριο έχουμε νέα συνέλευση και θα δούμε τι θα προκύψει. Η εξέλιξη των κινητοποιήσεων εξαρτάται και από τη στάση της κυβέρνησης» ανέφερε την Τρίτη ο Θεσσαλός αγροτοσυνδικαλιστής κ. Μπούτας. Το ίδιο αναμένεται να κάνουν σήμερα οι αγρότες της Αργολίδας και αύριο της Βοιωτίας.

\"\"

Οι αγρότες της Αργολίδας πραγματοποιούν συγκέντρωση με τα τρακτέρ τους το μεσημέρι στην πλατεία της Αγίας Τριάδας, στη Μιδέα, όπου και θα συμφωνήσουν προς τα πού θα κινηθούν και θα στήσουν μπλόκα.

Να σημειωθεί ότι στο μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας μεταβαίνει η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

\"\"

Κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα

Στη Φθιώτιδα, από τα μπλόκα των αγροτών περίπου 50 τρακτέρ μετακινήθηκαν από το Λιανοκλάδι, όπου βρίσκονταν τη Δευτέρα, στον χώρο της έκθεσης της Λαμίας, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία.

Μικρότερος αριθμός τρακτέρ παραμένει και σε άλλες περιοχές της Φθιώτιδας, όπως στην Ανθήλη και την Αμφίκλεια.

Στη Δράμα έχουν στηθεί τρία μπλόκα: το πρώτο στη Μαυρολεύκη με περίπου 100 τρακτέρ, το δεύτερο στον δρόμο που ενώνει την Καβάλα με τη Δράμα στο ύψος Σκαρί με 60 τρακτέρ και το τρίτο στη διασταύρωση Οχυρού με 50 αγροτικά αυτοκίνητα.

Άλλα 150 τρακτέρ βρίσκονται παρατεταγμένα στη Χρυσούπολη Καβάλας και περίπου 100 στην Αλεξανδρούπολη.

Αγρότες από τη Ζίτσα των Ιωαννίνων και την Αιτωλοακαρνανία ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους, ενώ στις Σέρρες ετοιμάζουν κινητοποιήσεις μάλλον για την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή.

\"\"

Ηγουμενίτσα: Πιθανός ο αποκλεισμός του λιμανιού από αγρότες – κτηνοτρόφους

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των αγροτών και στον Νομό Θεσπρωτίας, με την οργή να έχει συσσωρευτεί -μεταξύ άλλων- και για την υψηλή τιμή των καυσίμων που ανεβάζει κατακόρυφα το κόστος παραγωγής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ράδιο Ηγουμενίτσα 892.gr, οι αγρότες βρίσκονται σε συνεννόηση με τους κτηνοτρόφους του νομού, προκειμένου να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, έτσι ώστε να πετύχουν φορο-ελαφρύνσεις και περαιτέρω οικονομική στήριξη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ένα από τα μέτρα πίεσης που εξετάζονται είναι και ο αποκλεισμός του λιμανιού στην Ηγουμενίτσα.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook