Μετά το κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων για δίωρη παράταση (16.30) το Σάββατο 2 Απριλίου, του ωραρίου των καταστημάτων λόγω της έλευσης του κρουαζιερόπλοιου, το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων φοβάται ότι η παράτασή του στρώνει το έδαφος και δημιουργεί ιστορικό προηγούμενο για περεταίρω απελευθέρωση και ελαστικοποίηση του ωραρίου εργασίας των εμποροϋπάλληλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
\”Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων κάλεσε τις επιχειρήσεις να παρατείνουν το ωράριο λειτουργίας τους κατά δύο ώρες (16:30 ) το Σάββατο 2 Απριλίου 2011 λόγω της πρώτης έλευσης κρουαζιερόπλοιου.
Ως Σωματείο θεωρούμε ότι η παράταση του ωραρίου λειτουργίας στρώνει το έδαφος και δημιουργεί ιστορικό προηγούμενο για περεταίρω απελευθέρωση και ελαστικοποίηση του ωραρίου εργασίας των εμποροϋπάλληλων, αφού στο μέλλον στο όνομα της ανάπτυξης και της καλύτερης λειτουργίας της τοπικής αγοράς θα προχωρήσουν περεταίρω τα μέτρα που προωθούν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με την ΝΔ και έχουν ο σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλεμπόρων και των πολυεθνικών. Μέτρα τα οποία στοχεύουν στην κατάργηση κάθε δικαιώματος των εργαζομένων στον κλάδο αλλά και στην εξόντωση των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ τους οποίους συνθλίβουν τα μονοπώλια.
Το επιχείρημα ότι πρέπει να παραμείνουν παραπάνω ώρες ανοιχτά τα καταστήματα γιατί στα Χανιά καταφθάνει ένα κρουαζιερόπλοιο και πρέπει να εξυπηρετηθούν οι τουρίστες είναι το ίδιο επιχείρημα που ακούσαμε το καλοκαίρι με αφορμή την έλευση του κρουαζιερόπλοιου «Ζενίθ» στον Πειραιά τις ημέρες της απεργίας των ναυτεργατών. Όλοι γνωρίζουν ότι αυτά τα κρουαζιερόπλοια λειτουργούν με το λεγόμενο «βραχιολάκι», όπου τα πάντα περιλαμβάνονται στην τιμή που έχουν προπληρώσει οι τουρίστες, ακόμα και το νερό που πίνουν! Πρόκειται για μεγάλο ψέμα ότι αυτοί οι τουρίστες θα αφήσουν χρήματα στην τοπική αγορά.
Δεν θεωρούμε τυχαία επίσης την ‘’αγωνία’’ της κυβερνητικής δημοτικής Αρχής η οποία όπως και στους υπόλοιπους τομείς της καθημερινής ζωής του εργαζόμενου λαού εφαρμόζει κατά γράμμα την κυβερνητική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Τρόικας και του Κεφαλαίου.
Όσον αφορά την ‘’καλή εικόνα’’ που θέλουν οι παραπάνω να προβάλλουν στους τουρίστες καλό θα ήταν να τους προβληματίσει και η εικόνα ενός ΝΑΤΟικού αεροπλάνου που φεύγει να βομβαρδίσει τον λαό της Λιβύης και είναι και η πρώτη που μάλλον θα δουν από τον τόπο μας.
Το σωματείο μας μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ στο εμπόριο, θα βρισκόμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να διαφυλάξουμε και να περιφρουρήσουμε με κάθε τρόπο τα δικαιώματα μας, να αντιπαλέψουμε την πολιτική των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ που θέλει τους εργαζόμενους του κλάδου λάστιχο και με το κεφάλι σκυμμένο και τους μικρούς εμπόρους να κλείνουν ο ένας μετά τον άλλο τα μαγαζιά τους.
Καλούμε τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων να ανακαλέσει και να ενημερώσει τα μέλη του ότι τα καταστήματα θα λειτουργήσουν σύμφωνα με το ισχύον ωράριο
\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook