Την αρμόδια Υπηρεσία Αξιοποίησης Μετεγκατάστασης Στρατοπέδων (Υ.Α.Μ.Σ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ,  τον επικεφαλής Στρατηγό κ. Μανόλη Κρασανάκη καθώς και υπηρεσιακούς παραγόντες, επισκέφτηκε  σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης στην Αθήνα, όπου σε πολύ καλό και συναινετικό κλίμα συναποφάσισαν να συντονίσουν προσπάθειες προς το ΥΠΕΚΑ ώστε να επιταχυνθούν οι διεργασίες ολοκλήρωσης της έγκρισης της Πολεοδομικής Μελέτης για να αποδοθούν τα στρατόπεδα – Μπετινάκη – Θεοδωράκη – Γιακουμάκη στον Δήμο Ηρακλείου συνολικής έκτασης περίπου 200 στρεμμάτων και να δημιουργηθούν Κοινόχρηστες και Κοινωφελής Δράσεις προς όφελος των πολιτών.

Συζητήθηκε και συμφωνήθηκε μέχρι την ολοκλήρωση της μεταβίβασης της κυριότητας των στρατοπέδων να παραχωρηθεί, τμήμα του στρατοπέδου Μπετινάκη για την κατασκευή σχολικών κτιρίων για την κάλυψη αναγκών παιδείας της περιοχής Καρτερού.

Στην συνέχεια επισκέφτηκε το τμήμα απαλλοτριώσεων της Δ/νσης Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομίας για να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες, στοχεύοντας να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την απόδοση στο Δήμο  Ηρακλείου ποσού ύψους περίπου 5.000.000€ για αναγκαστική απαλλοτρίωση που είχε γίνει από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην 126 Σμηναρχία Μάχης.

Τέλος συμφωνήθηκε η συνεχής επικοινωνία και συνεργασία για ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να αποδοθεί το παραπάνω ποσό στο Δήμο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook