Με τον Ευρωβουλευτή κ. Χαράλαμπο Αγγουράκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, σήμερα στο Αρκαλοχώρι. Τον Ευρωβουλευτή συνόδευαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης, κ. Δημήτριος Βρύσαλης και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, κ. Κωνσταντίνος Προυκάκης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, αντιδήμαρχοι του Δήμου. Στα πλαίσια αυτά ο κ. Αγγουράκης, με πρωτοβουλία του, επισκέφθηκε το Δήμο Μινώα Πεδιάδας, προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά τόσο για ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και τους κατοίκους της, όσο και για τα θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή στη μέχρι σήμερα εφαρμογή του Καλλικράτη.

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας αναφέρθηκε εκτενώς στα δεδομένα που παρατηρούνται στο πλαίσιο εφαρμογής του Καλλικράτη, με κυρίαρχο το ζήτημα της δημιουργίας Δήμων δύο ταχυτήτων και της υποχρηματοδότησης από το κεντρικό κράτος. Επιπλέον, ο κ. Καλογεράκης υπογράμμισε ότι οι πρόσθετες αρμοδιότητες, που μεταφέρθηκαν στους ΟΤΑ α΄βαθμού, δε μπορούν σήμερα να ασκηθούν χωρίς τους απαραίτητους πόρους και την αναγκαία ενίσχυση με εξειδικευμένο προσωπικό.

Παράλληλα, στη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκαν τα γενικότερα ζητήματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και τους κατοίκους της. Τέλος, τόσο ο κ. Καλογεράκης όσο και ο κ. Αγγουράκης τόνισαν ότι η συνεργασία της αυτοδιοίκησης με τους πολιτικούς φορείς στο επίπεδο της προώθησης των ζητημάτων μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα για τον τόπο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook