Από την Αθήνα, φθάνουν στα Χανιά,  τα λαθραία πακέτα τσιγάρα όπως προκύπτει από τον εντοπισμό από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στην αποθήκη ασυνόδευτων δεμάτων του Ε/Γ- Ο/Γ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ», ενός χαρτοκιβωτίου με 24 κούτες των 10  πακέτων τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών τα οποία δεν έφεραν  την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίου τύπου των αρμοδίων αρχών το χαρτοκιβώτιο παρέμεινε στην αποθήκη του πλοίου και τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση αναμένοντας τον παραλήπτη του δέματος.

Με τον κατάπλου του πλοίου το πρωί στο λιμάνι της Σούδας συνελήφθη ένας 37χρονος αλλοδαπός, στερουμένων ταξιδιωτικών εγγράφων, ο οποίος προσήλθε να παραλάβει το δέμα.

Η προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, το οποίο κατέσχεσε τις 24 κούτες τσιγάρων των δέκα πακέτων, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του 37χρονου. Η ποσότητα κατασχεθέντων τσιγάρων παραδόθηκαν στο τελωνείο Χανίων για υπολογισμό διαφυγόντων φόρων – δασμών.

Μετά το πέρας προανάκρισης ο συλληφθείς θα παραδοθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων για εφαρμογή μέτρου διοικητικής απέλασης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook