Έντονη είναι η δραστηριότητα που έχει αναπτύξει η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων, που το τελευταίο διάστημα συμμετείχε, σε τουριστική έκθεση στο Ελσίνκι (Matka Nordic Travel Fair – 2013), καθώς και σε ανάλογη έκθεση στο ‘Όσλο (Reiselivsmessen-2013).

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης, \” στην έκθεση στο Ελσίνκι παρευρεθήκαμε, εκπροσωπώντας την Ένωση Ξενοδόχων και το νομό Χανίων. Επίσης παρευρέθηκαν αρκετοί εκπρόσωποι ξενοδοχειακών μονάδων με τα δικά τους περίπτερα.
\"\"

Είχαμε πολλές συνομιλίες με Tour Operators, με δημοσιογράφους καθώς και επίσκεψη από τον Πρέσβη της Ελλάδας κ. Χρήστο Κοντοβουνήσιος.

Με μεγάλη μας ευχαρίστηση πληροφορηθήκαμε την πρώτη μέρα της έκθεσης ότι η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Φιλανδίας (“AFTA” Association of Finnish Travel Agencies) είχε επιλέξει την Ελλάδα ως τον πιο σημαντικό προορισμό για τους Φιλανδούς τουρίστες το έτος 2012 (Foreign Destination of the Year award).    

Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ρεθύμνου και τον εισαγωγέα Ελληνικών προϊόντων στην Φιλανδία κ. Γαρβιηλίδη, είχε στη διάθεσή της ένα περίπτερο περίπου 60 τετραγωνικών μέτρων με οργανωμένο Snack-Bar στη καρδιά του περιπτέρου.\”

Αξίζει να επισημανθεί οτι η Φιλανδική αγορά είναι πολύ σημαντική για τα Χανιά καθώς εκπροσωπεί το 10% των αφίξεων στον Αερολιμένα Χανίων. Συγκεκριμένα το 2012 περίπου 71,122 Φιλανδοί αφίχθησαν στα Χανιά.    

Αναφορικά με την παρουσία της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Χανίων στο Όσλο, γίνεται γνωστό πως υπήρξαν πολλές συνομιλίες με Tour Operators καθώς και με δημοσιογράφους στις οποίες ήταν εμφανές ότι η Νορβηγική αγορά θα παραμείνει και το 2013 μία από τις πιο σημαντικές για Χανιά, καθώς εκπροσωπεί το 22% των αφίξεων στον Αερολιμένα Χανίων. Συγκεκριμένα το 2012 περίπου 156,000 Νορβηγοί αφίχθησαν στα Χανιά. 

\"\"    

Παράλληλα για πρώτη φορά δημιουργήθηκε από την ένωση σε συνεργασία με την Olympian Pantheon, ένα pocket guide, με τίτλο ¨10 λόγοι για να επισκεφτείτε τα Χανιά¨, με όλα τα αξιοθέατα του νομού Χανίων, το οποίο προσφέρονταν δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες της έκθεσης. \”Μάλιστα, για την διευκόλυνση των επισκεπτών  αλλά και όλων, όσων σκέφτονται να επισκεφτούν τα Χανιά,  στις τελευταίες σελίδες, είχαμε εντάξη, και όλους τους Τ.Ο και   τις αεροπορικές εταιρίες από τις Σκανδιναβικές χώρες, που δραστηριοποιούνται στα Χανιά.

\"\"

Η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων στηρίζει ενεργά την προβολή του Νομού Χανίων σε όλες τις Σκανδιναβικές εκθέσεις, με ιδιωτικά περίπτερα σε Νορβηγία, Σουηδία, Φιλανδία και Δανία.       

 Τέλος η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων κάνει γνωστό πως \”στηρίζει ενεργά την προβολή του Νομού Χανίων σε διάφορες χώρες: σε όλες τις Σκανδιναβικές εκθέσεις με ιδιωτικά περίπτερα σε Νορβηγία, Σουηδία, Φιλανδία και Δανία καθώς και προβολή σε άλλους προορισμούς όπως Αγγλία, Γερμανία και Πολωνία. \”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook