Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος δήλωσε ότι η Αθήνα θα αποπληρώσει τα 230 δισεκατομμύρια ευρώ της βοήθειας που έλαβε από τους Ευρωπαίους, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

«Κατανοώ τις ανησυχίες των ευρωπαίων φορολογουμένων αλλά μπορώ να σας πω ένα πράγμα: αυτή τη φορά η κυβέρνηση θα έχει αποτελέσματα. Η χώρα μεταμορφώνεται. Οι Ευρωπαίοι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους» τόνισε. Υπογράμμισε δε ότι «οι Έλληνες, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών, κατάλαβαν ένα πράγμα: αυτή η φορά είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα».

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος παραδέχτηκε ότι η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ήταν ανεπαρκής κατά το παρελθόν. «Αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος» είπε στη Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ. Σημείωσε, επίσης, ότι αν «η φοροδιαφυγή είναι ένα πρόβλημα σε όλες τις χώρες, στην Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα εκτεταμένο».

Ωστόσο η «εμπιστοσύνη ανακτάται», επισήμανε ο Γ.Προβόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι αν 87 δισ. ευρώ αποσύρθηκαν από λογαριασμούς στις ελληνικές τράπεζες από το 2010, 15 δισ. ευρώ κατατέθηκαν εκ νέου τους τελευταίους επτά μήνες.

in.gr