Η Ρωσία εξέφρασε τη «μεγάλη ανησυχία» της για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ βομβάρδισε περιοχή κοντά στη Δαμασκό, λέγοντας πως αν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν θα πρόκειται για μια ανεπίτρεπτη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

«Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε θα έχουμε να κάνουμε με αδικαιολόγητες επιθέσεις σε στόχους εδαφών μιας κυρίαρχης χώρας, που παραβιάζουν τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και είναι ανεπίτρεπτες, όποιο και αν είναι το κίνητρό τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πληροφορίες ανέφεραν την Τετάρτη ότι ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν αυτοκινητοπομπή κοντά στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου, προφανώς έχοντας ως στόχο φορτίο όπλων το οποίο προοριζόταν για την Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να σχολιάσει. Πληροφορίες του Associated Press φέρουν το Ισραήλ ανήσυχο για το ενδεχόμενο συριακά χημικά όπλα ή ρωσικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι SA-17 να καταλήξουν στα χέρια της Χεζμπολάχ αλλάζοντας το σκηνικό στην περιοχή.

Η συριακή κρατική τηλεόραση κατηγόρησε το Ισραήλ ότι βομβάρδισε στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο στην Τζαμράγια, ανάμεσα στη Δαμασκό και τα σύνορα. Επιβεβαίωσε έτσι εν μέρει την επίθεση, με τη Δαμασκό όμως να απορρίπτει ότι επλήγη οχηματοπομπή που μετέφερε εξοπλισμό για την Χεζμπολάχ (αρνούμενη ότι υπάρχει τέτοιος εξοπλισμός).

Οι σύροι αντικαθεστωτικοί υποστήριξαν από την πλευρά τους πως εκείνοι επιτέθηκαν στις εγκαταστάσεις.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook