Το Σαββατοκύριακο 2-3 Φεβρουαρίου 2013 το Γυμναστήριο PALMOS διοργανώνει διήμερη εκδρομή - ανάβαση στο καταφύγιο Καλλέργη.

Το καταφύγιο Καλλέργη βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Κρήτης, στο νομό Χανίων, πάνω από το οροπέδιο του Ομαλού και δίπλα από τον Εθνικό Δρυμό και το Φαράγγι της Σαμαριάς στα Λευκά Όρη, σε υψόμετρο 1.680 μέτρων.

Η περιοχή του καταφυγίου είναι πανέμορφη, με υπέροχη θέα σε όλες τις ψηλές κορυφές των Λευκών Ορέων, αλλά και στο Κρητικό και στο Λυβικό Πέλαγος. Η προσέγγιση του καταφυγίου γίνεται με πεζοπορία 1,30 ώρας από το οροπέδιο Ομαλού σε μονοπάτι και αγροτικό δρόμο 5 χιλιομέτρων. Εναλλακτικά με αυτοκίνητο 4Χ4 εφόσον ο δρόμος είναι ανοικτός... Η περιοχή προσφέρεται για πολλές εξορμήσεις στις γύρω κορυφές, μέσα από τα πανέμορφα μονοπάτια της διαδρομής Ε4. Το καταφύγιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για τις διαδρομές: κατάβαση του Φαραγγιού, ανάβαση στις κορυφές Ψαρή, Μαύρη και Μελινταού και μετάβαση στο καταφύγιο Σβουριχτής.

Το καταφύγιο Καλλέργη είναι χωρητικότητας 50 ατόμων, θερμαίνεται με σόμπες ξύλου, ηλεκτροδοτείται με γεννήτρια και έχει πόσιμο νερό. Διαθέτει εσωτερικές και εξωτερικές τουαλέτες.

Το πρόγραμμα της εκδρομής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 02/02/13
12:30 Αναχώρηση από το γυμναστήριο «PALMOS»
Εγκατάσταση και διαμονή στο καταφύγιο

ΚΥΡΙΑΚΗ 03/02/13
Περπάτημα στο βουνό
Απόγευμα αναχώρηση για Χανιά

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
• Ορειβατικό μποτάκι
• Υπνόσακο (slipping bag) ή σεντόνια. (παρέχονται παπλώματα)
• Αδιάβροχο και ζεστά ρούχα
• Η διαμονή στο καταφύγιο είναι 12,00€

Θα τηρηθεί λίστα με σειρά προτεραιότητας.