Πίστωση χρόνου για την επίλυση των προβλημάτων τους δίνουν οι αγρότες, ωστόσο δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο δρόμο έως ότου δουν ουσιαστικές κινήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης. Την ίδια ώρα, πληθαίνουν τα σημεία συγκέντρωσης των τρακτέρ. Αγρότες από τη Βοιωτία ετοιμάζουν σήμερα, Πέμπτη, κάθοδο στην εθνική οδό, στο ύψος του Κάστρου, ενώ ήδη κινούνται τρακτέρ από την Πελοπόννησο. Στο πλευρό των αγροτών της Θεσσαλίας, με επικεφαλής τον Β.Μπούτα, τάχθηκε και η ΠΑΣΕΓΕΣ.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας για την Ενοποίηση και Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Κινήματος, που ολοκλήρωσαν τις επαφές τους με τους πολιτικούς αρχηγούς, δίνουν πίστωση χρόνου μερικές ημέρες, προκειμένου να πραγματοποιηθεί προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το αγροτικό ή συνάντηση πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Την ίδια ώρα, στο πλευρό των αγροτών της Θεσσαλίας, των οποίων επικεφαλής είναι ο αγροτοσυνδικαλιστής και πρώην βουλευτής του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας, τάχθηκε η ΠΑΣΕΓΕΣ. Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας προέτρεψε τους παραγωγούς «να συγκεντρωθούν όλοι στα μπλόκα του Μπούτα», σημειώνοντας ότι «δεν είναι ώρα για διαχωριστικές γραμμές».

Καθημερινά βγαίνουν όλο και περισσότεροι αγρότες στο δρόμο. Την Τετάρτη, βγήκαν στο δρόμο τρακτέρ στην Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη, ενώ ενισχύονται οι συγκεντρώσεις στην Κουλούρα Ημαθίας, στις Σέρρες, στη Δράμα και στον κόμβο της Νίκαιας.

Τις μηχανές ζεσταίνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στην Πελοπόννησο. Ήδη, την Τετάρτη βγήκαν στην άκρη της νέας εθνικής οδού τρακτέρ από την Αργολίδα, ενώ την Παρασκευή κατεβαίνουν και από την Αχαΐα.

Η «κίνηση» στα σημεία συγκέντρωσης

Ειδικότερα, στο Νομό Ημαθίας, το «μπλόκο» που έχει στηθεί στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό, ενισχύεται διαρκώς με αγρότες από Πέλλα και Πιερία. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστας Λιολιόπουλος, σήμερα, Πέμπτη, θα διανεμηθεί στους διερχόμενους κομπόστα και φυλλάδιο με τα αιτήματά τους, έτσι ώστε «να μάθει ο κόσμος ότι τα αιτήματά μας είναι δίκαια».

Στον κόμβο της Νίκαιας, στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, παραμένουν οι Θεσσαλοί αγρότες και το μεσημέρι, πρόκειται να γίνει σύσκεψη στον Πλατύκαμπο.

Ενισχύουν τις δυνάμεις στα «μπλόκα» που έχουν στήσει με τα τρακτέρ τους, σε κεντρικές πλατείες των χωριών και σε κομβικά σημεία των επαρχιακών οδών και οι Σερραίοι αγρότες.

Συγκεντρωμένα τρακτέρ υπάρχουν στόν οδικό άξονα Νέας Ζίχνης – Αμφίπολης, στην διασταύρωση του Δραβίσκου,  στη διασταύρωση Μεσοράχης και στον κόμβο των Κερδυλλίων, επί της Εθνικής οδού Σερρών Καβάλας. Τρακτέρ έχουν παραταχθεί στις κεντρικές πλατείες των χωριών του νομού Σερρών. Το απόγευμα όλοι μαζί πρόκειται να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν για  τις κινήσεις τους.

Σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης στην περιοχή Νέστου, στην εθνική οδό Δράμας-Καβάλας στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων, τηρώντας στάση αναμονής. Ανάλογο είναι και το κλίμα σε Έβρο και Ροδόπη.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook