Επικριτικός για τις διαρροές σεναρίων αναφορικά με το φόρο ακινήτων που τρομοκρατούν τους πολίτες εμφανίσθηκε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8 και στον Ν. Χατζηνικολάου.

 Ο υφυπουργός αναφέρθηκε διεξοδικά στο θέμα του ενιαίου φόρου ακινήτων, στο επίδομα θέρμανσης, στα τέλη κυκλοφορίας,  στο θέμα των αποδείξεων και στο ζήτημα των καταθετών εξωτερικού.

Αναφερόμενος στον ενιαίο φόρο ακινήτων είπε πως το υπουργείο μελετά διάφορα σενάρια και  δεν έχει ακόμη λάβει οριστικές αποφάσεις και ότι όποιος διαρρέει σενάρια είναι υπεύθυνος να τα σχολιάσει.

«Εγώ, τα κόμματα και οι υπηρεσιακοί παράγοντες προσπαθούμε να διαμορφώσουμε κάποια σενάρια. Ακόμα δεν έχουμε καταλήξει, συνεπώς είναι πολύ πρόωρο να ειπωθεί οτιδήποτε. Νομίζω ότι είναι και πάρα πολύ επικίνδυνο να τρομοκρατείται ο κόσμος», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας πως στόχος είναι να υπάρξει ένας ενιαίος φόρος ο οποίος θα έχει μία διευρυμένη βάση και θα είναι πάνω από όλα δίκαιος.

Σε ότι αφορά το επίδομα θέρμανσης, είπε ότι παραμένει αδιάθετο μεγάλο μέρος του προβλεπόμενου ποσού και ότι πρέπει οι πολίτες να δουν αν δικαιούνται την επιστροφή και να κάνουν τη σχετική ηλεκτρονική δήλωση. Για τον ΦΠΑ στην εστίαση και γενικά για την πορεία των εσόδων από το ΦΠΑ ο υφυπουργός επιβεβαίωσε πως η Κυβέρνηση μελετά μείωση των συντελεστών ΦΠΑ σε κάποιες κατηγορίες και απεκάλυψε πως θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα για να κόβουν τα καταστήματα αποδείξεις.

Για φορολογουμένους που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα τους είπε ότι έχουν σταλεί τα σχετικά σημειώματα, για να προσέλθουν και να δικαιολογήσουν τα χρήματά τους και εφόσον δεν το πράξουν θα καταλογιστούν ποσά, εκεί και όπου πρέπει.

Τέλος, είπε πως έχει γίνει  καταγραφή όλων των υπεράκτιων εταιρειών με ακίνητα στην Ελλάδα (είναι περίπου 6.000) και ότι προχωρά η αξιοποίηση των πληροφοριών.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook