Την ανάγκη να συμπεριληφθεί στη φορολογητέα ύλη κάθε είδος περιουσίας, γενικά και χωρίς εξαιρέσεις, ώστε να διευρυνθεί στο μέγιστο δυνατό η φορολογική βάση, καθώς η ακίνητη ιδιοκτησία στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα αδυνατεί μόνη της να σηκώσει το βάρος των 3,2 δισ. ευρώ που έχει προϋπολογίσει η κυβέρνηση από τον ΦΑΠ, επισημαίνει η ΠΟΜΙΔΑ.

Σε επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή τις διαβουλεύσεις για τον νέο ΦΑΠ, η Ομοσπονδία τονίζει ακόμη ότι ο στόχος για είσπραξη εσόδων 3,2 δισ. ευρώ από τα ακίνητα είναι απόλυτα ανέφικτος, καθώς το «χαράτσι» εξάντλησε τη φοροδοτική ικανότητα των ιδιοκτητών οι οποίοι θα πρέπει επιπλέον να πληρώσουν τώρα και τους ΦΑΠ 2010- 2012, χωρίς να έχουν εισοδήματα από την περιουσία τους.

Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά να μην βεβαιώνεται ποσό φόρου του νέου ΦΑΠ για περιουσίες αντικειμενικής αξίας έως και 50.000 ευρώ (100.000 για ζευγάρι) και παράλληλα να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες κατά 40% και οι συντελεστές εμπορικότητας κατά 50%, όπως επίσης να απαλλαγούν από τον ΦΑΠ τα ακίνητα που είναι ξενοίκιαστα για περισσότερα από δύο χρόνια.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook