Νέα ένταση πρόκληθηκε στο μπλόκο της Νίκαιας στην Λάρισα μεταξύ των αγροτών και των αστυνομικών δυνάμεων. Οι αγρότες επιχείρησαν για άλλη μια φορά, πεζή και με τα τρακτέρ, να φτάσουν στην νέα εθνική οδό.

Οι αστυνομικοί, μέσα από τα χωράφια, προσπάθησαν να τους σταματήσουν, αλλά μια ομάδα των αγροτών κατάφερε να φτάσει στο οδόστρωμα της νέας εθνικής οδού.

Τελικώς οι αγρότες, που ζητούσαν να τους επιτραπεί να πραγματοποιήσουν συνέλευση πάνω στο οδόστρωμα της νέας εθνικής οδού, υπαναχώρησαν και επέστρεψαν στο μπλόκο της παλαιάς εθνικής οδού.

Στο μεταξύ, οι αγρότες της Λάρισας, που συνεδρίασαν στον Πλατύκαμπο, αποφάσισαν να ενισχύσουν και με δικές τους δυνάμεις το μπλόκο της Νίκαιας και ήδη έχουν αρχίσει να προσέρχονται με γεωργικά μηχανήματα στην περιοχή. Οι αγρότες της Λάρισας αποδέχονται το πλαίσιο διεκδίκησης που έχουν θέσει οι αγρότες που βρίσκονται ήδη στα μπλόκα. Αναμένεται κοινή σύσκεψη, στο πλαίσιο της οποίας μπορεί να προστεθούν και άλλα αιτήματα στο διεκδικητικό πλαίσιο.

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν τα σημεία συγκέντρωσης των τρακτέρ. Αγρότες από τη Βοιωτία ετοιμάζουν σήμερα, Πέμπτη, κάθοδο στην εθνική οδό, στο ύψος του Κάστρου, ενώ ήδη κινούνται τρακτέρ από την Πελοπόννησο. Στο πλευρό των αγροτών της Θεσσαλίας, με επικεφαλής τον Β.Μπούτα, τάχθηκε και η ΠΑΣΕΓΕΣ.

Στο πλευρό των αγροτών, σε ό,τι αφορά τα δίκαια αιτήματά τους, συντάσσεται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ οι αγρότες δηλώνουν κατηγορηματικά, ότι δεν προτίθενται να δημιουργήσουν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους και ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βρεθούν οι λύσεις στα ζητήματα που τους απασχολούν.

Σε συνάντηση που είχε την Πέμπτη ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής με το προεδρείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών του νομού, οι δύο πλευρές αποφάσισαν εντός της επόμενης εβδομάδας να πραγματοποιήσουν νέα σύσκεψη, με τη συμμετοχή όλων των των αγροτών από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και να καταγραφούν τα αιτήματά τους. Στη συνέχεια, όπως τόνισε ο κ. Τσαμασλής, θα γίνει περιφερειακό συμβούλιο, στη διάρκεια του οποίου και θα αποφασιστεί ο τρόπος στήριξής τους προς τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών του Νομού Θεσσαλονίκης, Χρήστος Τσιχήτας, επεσήμανε ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα και επανέλαβε τη δέσμευση που ανέλαβαν οι αγρότες ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις που θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Συνεργασία με τον υπουργό Επικρατείας Δ.Σταμάτη είχαν την Πέμπτη, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης και υφυπουργός Μάξ. Χαρακόπουλος, για το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook