Με κίνδυνο της ζωής τους, καταγράφουν συνεχώς οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες στην ΔΕΔΔΗΕ, αυξανόμενες ρευματοκλοπές σε ολόκληρη την περιφέρεια του Νομού Ηρακλείου.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει απειληθεί η ζωή των εργαζομένων με όπλο, ή με καταδίωξη οχήματος, δήλωσε στην ΕΡΑ Ηρακλείου ο Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ Γιώργος Κουρλετάκης, σημειώνοντας παράλληλα, ότι οι ρευματοκλοπές είναι παράβαση κακουργηματικού χαρακτήρα, που εκτός της ζημιάς που επιφέρει σε βάρος της επιχείρησης, θέτει σε κίνδυνο και όσους επιχειρούν την παράνομη ενέργεια ή γειτνιάζουν ακόμα και με την περιοχή όπου αυτή γίνεται.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί και η Αστυνομία και η Εισαγγελία Ηρακλείου, ενώ έχουν κατατεθεί και μηνύσεις, χωρίς όμως αυτό, κατά τον κ. Κουρλετάκη να κάμπτει ή να πτοεί τους παραβάτες, οι οποίοι είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων μεγάλες επιχειρήσεις ή έχοντες, ή ακόμα και σε κάποιες περιπτώσεις άνθρωποι που ξηλώνουν το δίκτυο προς εκμετάλλευση.

Κομάντος αυτοκτονίας για να κλέψουν μετασχηματιστές

Σοβαρά περιστατικά κλοπής υλικών ηλεκτροδότησης, κυρίως συρμάτων χαλκού, στο σύστημα φωτισμού των δρόμων καταγράφονται και στην Κρήτη, σύμφωνα με τα όσα είχε δημοσιεύσει η "Ε" στις 16/1 στα πλαίσια πανελλαδικής έρευνας.

Οπως αναφέρουν οι αρμόδιοι της Περιφέρειας Κρήτης, εκτός από την οικονομική βλάβη που υφίσταται η περιφέρεια από τις αλλεπάλληλες κλοπές, το μεγάλο πρόβλημα εστιάζεται και στο σκοτάδι που απλώνεται στις περιοχές απ' όπου «ξηλώνονται» τα καλώδια, με μεγάλο πλέον τον κίνδυνο τροχαίου ατυχήματος.

Οι τεχνικές υπηρεσίες αναγκάζονται να κάνουν κάθε μέρα περιπολίες στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Υπολογίζεται ότι μόνο στο νομό Χανίων έχουν κλαπεί 20 χιλιόμετρα καλωδίου.

Το τελευταίο κρούσμα κλοπής σημειώθηκε στην περιοχή Σίβα Τεμένους, στον καινούργιο δρόμο, όπου οι άγνωστοι αφαίρεσαν περίπου μισό χιλιόμετρο καλωδίου, με αποτέλεσμα να βυθιστεί στο σκοτάδι η περιοχή.

Στο χάρτη επικινδυνότητας κλοπής χαλκού από τους μετασχηματιστές, που έχει στη διάθεσή της η ΔΕΗ, με κόκκινο χρώμα έχει σημειωθεί ο νομός Κορινθίας, όπου καταγράφεται το 50% των κλοπών, η Ηλεία με την Αχαΐα έχουν η καθεμιά τους ποσοστό 10% και ακολουθούν οι υπόλοιπες περιοχές.με πληροφορίες από ΕΡΑ