Με αφορμή τα τεράστια προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το κέντρο υγείας Περάματος, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο πραγματοποίησε περιοδεία στο Πέραμα, την Τετάρτη 30 Γενάρη.

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο διευθυντή του κέντρου υγείας και κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμική απάντηση στα κόμματα και τις πολιτικές που έχουν μετατρέψει την υγεία σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Να οργανώσουν την πάλη τους, με πρώτο αποφασιστικό βήμα τη μαζική συμμετοχή στην απεργία που είχε προκηρυχτεί για σήμερα 31 Γενάρη.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο του ΠΑΜΕ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γεροποτάμου κ. Κόκκινο, ζητώντας τη στήριξη της δημοτικής αρχής στο αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση και συρρίκνωση των υπηρεσιών του κέντρου υγείας και συνολικά της δημόσιας υγείας. Ο δήμαρχος αναγνώρισε ότι τα αιτήματα των εργαζομένων είναι δίκαια και δεσμεύτηκε ότι θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα.
Τέλος, τα μέλη του ΠΑΜΕ μοίρασαν ανακοινώσεις στους κατοίκους του Περάματος και τους κάλεσαν σε μαζικό, οργανωμένο αγώνα για να καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ, να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι και να ανακληθούν άμεσα οι μετακινήσεις της ΄ακτινολόγου΄ και της φυσιοθεραπεύτριας στο Κέντρο Υγείας Περάματος.

 Όπως αναφέρει η ανακοίνωση “ o ΕΟΠΥΥ έχει μετατραπεί σε «υγειονομική βόμβα» για το 95% των ασφαλισμένων, το Νοσοκομείο ιδιωτικοποιείται, το ΙΚΑ διαλύεται και τα Κέντρα Υγείας κλείνουν. Στόχος της συγκυβέρνησης και της ΕΕ είναι να περιορισθούν οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας.

O λαός πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Χρειάζεται κοινός αγώνας των υγειονομικών με όλους τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Να δημιουργηθεί ένα πλατύ κίνημα, που να διεκδικεί και να βάζει στόχους πάλης την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και των οικογενειών τους και όχι τι επιτρέπει η κερδοφορία των μονοπωλίων.

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες με την μαζική τους οργάνωση και συμμετοχή, να μπουν μπροστά, μαζί με τους υγειονομικούς και τους ασθενείς, για να παλέψουν "με νύχια και με δόντια" ώστε να μην αφήσουν κανένα περιθώριο στη βαρβαρότητα του "όποιος έχει, θεραπεύεται", και στην προσπάθεια κλεισίματος του Κέντρου Υγείας Περάματος.”