Με απόλυτη ακρίβεια στον προγραμματισμό του, στις 9 το πρωί το κρουαζιερόπλοιο Mariner of the seas, «έδεσε» στο λιμάνι της Σούδας , εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για την τουριστική κίνηση στα Χανιά.

Έκπληκτοι όλοι όσοι ήταν στην προβλήτα έβλεπαν ένα από τα μεγαλύτερα επιβατηγά σκάφη του κόσμου, να πλησιάζει αναγκάζοντάς τους να σηκώνουν ολοένα και ψηλότερα τα κεφάλια τους.

Το Mariner of the seas μεταφέρει 3.194 επιβάτες από 55 διαφορετικές χώρες και έχει 1.185 άτομα πλήρωμα. Στα Χανιά ήρθε από την Ρόδο ενώ στις 18:30 το απόγευμα θα αποπλεύσει για την Νάπολη της Ιταλίας.

Πρόκειται για την πρώτη από τις 56 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων που έχουν προγραμματιστεί – για πρώτη φορά – στο λιμάνι της Σούδας , ενώ το ίδιο πλοίο θα επισκεφθεί άλλες 9 φορές το λιμάνι της Σούδας με την επόμενη άφιξη να έχει προγραμματιστεί στις 15 Απριλίου προερχόμενο από το Κουσάντασι Τουρκίας.

Οι επιβάτες στην έξοδο τους βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίεςΣτην προβλήτα την παράσταση κλέβει παραδοσιακό συγκρότημα με Κρητικούς χορούς και τραγούδια

Οι επιβάτες πριν πάνε στα πούλμαν, τα λεωφορία ή τα ταξί που τους περιμένουν βιώνουν την Κρητική φιλοξενία περνώντας από έναν τεράστιο μπουφέ με παραδοσιακά προιόντα προσφορά των Χανιώτικων επιχειρήσεων

Ο Δήμος Χανίων είχε φροντίσει και για την ύπαρξη τουριστικού περιπτέρου με ενημερωτικό υλικό για την Κρήτη και τα ΧανιάΟι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου αναχώρούσαν είτε με πούλμαν για οργανωμένες εκδρομές είτε με λεωφορεία του ΚΤΕΛ και με ταξί για την πόλη των ΧανίωνΟ καπετάνιος του Mariner of the Seas δήλωσε ενθουσιασμένος από την υποδοχή όπως και το στέλεχος της Carribean Royal κύριος Νίκος Ανταλής (δεύτερος από αριστερά) ενώ η ικανοποιήση ήταν εμφανής και στα πρόσωπα του Δημάρχου Χανίων Μ Σκουλάκη και του Αντιπεριφερειάρχη Απ. Βουλγαράκη
Στην υποδοχή παρέστησαν και ο Βουλευτής Χανίων Ευτυχης Δαμιανάκης , πολλοι Δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων των Χανίων
Ο Τουριστικός πράκτορας κ. Τσαγκαράκης που πρωτοστάτησε στην έλευση των κρουαζιερόπλοιων στα Χανιά υποδέχεται τον Αστυνομικό Δ/ντη κ Π. Μουρτζανό και στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης.